Κεντρικά Οικιακά Συστήματα
Θέρμανσης – Κλιματισμού – Ζεστού Νερού Χρήσης

Οι σύγχρονες κατεσκευές κατοικιών απαιτούν εξειδικευμένα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, επιτυγχάνοντας τέλειες συνθήκες άνεσης για τους χρήστες της κατοικίας με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη χρήση ορυκτών ή στερεών καυσίμων, την πολυπλοκότητα χρήσης πολλών συστημάτων, την δέσμευση μεγάλων χώρων μηχανοστασίου για την τοποθέτηση λεβήτων και την εγκατάσταση πολλών εξωτερικών μονάδων κλιματισμού που ενοχλεί αισθητικά την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Δηλαδή θέλουμε Θέρμανση, Κλιματισμό και Ζεστό Νερό Χρήσης, σε ένα σύστημα. ΟΛΑ σε ΕΝΑ.

Οι λύσεις δίνονται από τη μαγαλύτερη παγκοσμίως και πλέον εξειδικευμένη εταιρία κλιματισμού Carrier – Toshiba.

Περιγραφή κεντρικού συστήματος θέρμανσης, κλιματισμού, παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, Toshiba SHRM-e:

Μία εξωτερική μονάδα συνδέεται μέσω ψυκτικών σωληνώσεων με πληθώρα τύπων εσωτερικών μονάδων κλιματισμού, που αναλαμβάνουν την ψύξη των εσωτερικών χώρων του κτιρίου αυτόνομα και ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο. Οι ίδιες εσωτερικές μονάδες μπορούν επίσης να θερμάνουν τους χώρους ειδικά στις περιπτώσεις που θέλουμε να θερμάνουμε όλα ή κάποια από τα δωμάτια του κτιρίου μας, πριν ενεργοποιήσουμε την κεντρική θέρμανση του κτιρίου ή ακόμα και ταυτόχρονα με το υπόλοιπο σύστημα κεντρικής θέρμανσης.
Η εξωτερική μονάδα συνδέεται επίσης μέσω ψυκτικών σωληνώσεων με την υδραυλική μονάδα η οποία αποτελείται από έναν συμπιεστή και έναν εναλλάκτη ψυκτικού μέσου – νερού, στην οποία το ψυκτικό μέσον θερμαίνεται σε δεύτερο στάδιο και εναλλάσει την θερμότητά του με το νερό, επιτυγχάνοντας υψηλή θερμοκρασία νερού μέχρι και 80οC.
Στη συνέχεια το θερμό νερό οδηγείται μέσω κυκλοφορητή και αποθηκεύεται σε ένα δοχείο αδρανείας.
Από το δοχείο αδρανείας το ζεστό νερό οδηγείται μέσω κυκλοφορητών και ρυθμιστικών διατάξεων (τρίοδες, τετράοδες βαλβίδες ανάμιξης) στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, το οποίο μπορεί να είναι: θερμαντικά σώματα, fan coil units ή και ενδοδαπέδια θέρμανση.
Ταυτόχρονα από το δοχείο αδρανείας το ζεστό νερό μπορεί να θερμάνει το θερμοδοχείο (boiler) παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για τις ανάγκες του κτιρίου μας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να συνδεθεί και με ηλιακούς συλλέκτες για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
Με απλά λόγια… Toshiba SHRM-e: ΟΛΑ σε ΕΝΑ.

Εξωτερική μονάδα

Ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Βαθμός απόδοσης EER:
μέχρι 8,09.

Βαθμός απόδοσης COP: μέχρι 5,66

Τεχνολογία DC Twin Rotary Inverter

Η τεχνολογία twin-rotary της Toshiba με διπλό περιστροφικό συμπιεστή επιτρέπει την προσαρμογή της ταχύτητας του συμπιεστή στις εκάστοτε ανάγκες επιτυγχάνοντας εξαιρετικό έλεγχο θερμοκρασίας και βέλτιστη απόδοση ακόμα και σε συνθήκες μερικού φορτίου, διατηρώντας με ακρίβεια την επιλεγμένη θερμοκρασία. Επιπλέον επιτυγχάνεται:
• Σταθερότερη ταχύτητα περιστροφής για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλή απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργίας.
• Μείωση ανεπιθύμητων κραδασμών για μικρότερες καταπονήσεις του συμπιεστή και τριπλάσιο χρόνο ζωής έναντι των άλλων συμπιεστών της αγοράς.

Tο πατενταρισμένο σχήμα νυχτερίδας των πτερυγίων του ανεμιστήρα μειώνει την αντίσταση του αέρα και τους κραδασμούς, συμβάλλοντας έτσι σε χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των εσωτερικών μονάδων κλιματισμού και των σωληνώσεων, επιτυγχάνουν τέλειες λύσεις ακόμα και στις δυσκολότερες περιπτώσεις εγκαταστάσεων.

Εύρος λειτουργίας από -10 ~ 46 °C στην ψύξη και -15 ~ 24 °C στη θέρμανση.

Εσωτερικές μονάδες κλιματισμού

Η μεγαλύτερη γκάμα επιλογής εσωτερικών μονάδων κλιματισμού μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση ψυκτικών ή θερμικών φορτίων των εσωτερικών χώρων του κτιρίου, καλύπτοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε αρχιτεκτονική απαίτηση ενσωμάτωσης των εσωτερικών μονάδων στους σύγχρονους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς.

Τύπου τοίχου

Τύπου κασέτας τεσσάρων κατευθύνσεων

Τύπου κασέτας δύο κατευθύνσεων

Τύπου οροφής – δαπέδου

Τύπου κονσόλας, δαπέδου εμφανής

Τύπου δαπέδου κρυφής τοποθέτησης

Υδραυλική μονάδα

Περιλαμβάνει συμπιεστή και εναλλάκτη ψυκτικού μέσου – νερού, επιτυγχάνοντας συμπίεση του ψυκτικού μέσου σε δεύτερο στάσιο και έξοδο ζεστού νερού σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι και 80οC έως τους -25οC θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Δοχείο αδρανείας. Για την αποθήκευση του ζεστού νερού που παράγεται από την υδραυλική μονάδα.

Συστήματα κεντρικής θέρμανσης

Θερμαντικά σώματα

Οποιοδήποτε τύπου, panel, διακοσμητικά, σώματα λουτρού κλπ.

Fan Coil Units (τερματικές μονάδες αέρα – νερού)

Τύπου δαπέδου (κρυφά και εμφανείς), τοίχου, οροφής εμφανοί και καναλάτα κρυφά ψευδοροφής..

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Συνεργασία του boiler με ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Εμπορικό Φυλλάδιο συστήματος All in One

Δωρεάν Μελέτη

Ζήτηση δωρεάν μελέτη και προσφορά για το σύστημα All in One

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή