ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

 

Πυρασφάλεια – Πυρόσβεση

 

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ σε συνεργασία με τα πλέον αξιόπιστα εργοστάσια στο χώρο της πυρανίχνευσης της πυρασφάλειας και τις πυρόσβεσης (FORMULA, GRUNDFOS, SIEMENS, DAB, WILO) παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων για Πυρόσβεση, από τις σωληνώσεις μέχρι και τους πιο σύνθετους ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς.

Πυροσβεστήρες, πυροσβεστικές φωλιές, σταθμοί, sprinklers και συναφή εξαρτήματα όλων των τύπων, ανιχνευτές και ασφαλιστικές διατάξεις για το υγραέριο, καθώς και πυροσβεστικά συγκροτήματα.

Ειδικότερα η εταιρείας μας δραστηριοποιείται στην εκπόνηση μελετών πυρασφάλειας, στην έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας, στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων και ειδών πυροπροστασίας.
Αναλυτικότερα:

 • Μελέτες πυρασφάλειας για όλες τις κατηγορίες κτιρίων και επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιοτεχνίες, συνεργεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, λεβητοστάσια, εγκαταστάσεων υγραερίου κ.α).
 • Εκπόνηση φακέλου για την έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας για όλες τις κατηγορίες κτιρίων και επιχειρήσεων.
 • Εξοπλισμός και εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, όπως:
 • Πυροσβεστήρες φορητούς , οροφής και τροχήλατους, κατά EN3 και ΕΝ1866.
 • Πυροσβεστικές φωλιές, σταθμούς εργαλείων, πυροσβεστικές μάνικες κατά DIN14811 και prEN1924-1 ρακόρ (storz), αυλούς.
 • Φωτιστικά ασφαλείας
 • Συστήματα κατάσβεσης επαγγελματικών μαγειρείων κατηγορίας F, τύπου WET CHEMICAL KERR F-CLASS, σύμφωνα με NFPA.
 • Συστήματα πυρανίχνευσης και ανίχνευσης αερίων, συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα, κατά ΕΝ54.
 • Πυροσβεστικά αντλητικά συγκροτήματα και φορητές αντλίες πυρόσβεσης.
 • Μόνιμα υδροδοτικά δίκτυα πυρόσβεσης.
 • Συντήρηση και αναγόμωση πυροσβεστήρων σύμφωνα με τη ΚΥΑ 618/43 & ΚΥΑ 17230/671 και συντήρηση συστημάτων πυρόσβεσης – πυρανίχνευσης.

 

Πυροσβεστήρες

Πυροσβεστήρες από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτει, προμηθεύει, εγκαθιστά, συντηρεί και αναγομώνει οποιδήποτε τύπο πυροσβεστήρα. Αναλυτικά:

 • Φορητοί πυροσβεστήρες Ξηράς Κόνεως 1-2-3-6-12 kg, οροφής πυροσβεστήρες 6 και 12 kg και τροχήλατοι πυροσβεστήρες 25 και 50 kg. Ο Πυροσβεστήρας Ξηρής Σκόνης είναι κατάλληλοι για την κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας A και Β και C και Ε. Η Ξηρή Σκόνη, ως κατασβεστικό υλικό έχει ευρύτατη εφαρμογή που χρησιμοποιείται μέσω των αυτόματων-φορητών και τροχήλατων πυροσβεστήρων. Η Ξηρή Σκόνη είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού και έχει σχεδόν άριστα κατασβεστικά αποτελέσματα σε Πυρκαγιές στερεών – υγρών – αερίων καυσίμων.
 • Φορητοί πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα 5 kg και τροχήλατοι πυροσβεστήρες 10-20- 30 kg. Οι πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα  διαθέτουν το φυσικό κατασβεστικό υλικό του διοξειδίου του άνθρακα και αποτελούν το ιδανικό κατασβεστικό μέσον για την καταπολέμηση αρχικών πυρκαγιών της κατηγορίας πυρκαγιάς Β και C και E. Η ικανότητα κατάσβεσης βασίζεται στην ικανότητα κατάπνιξης. Το διοξείδιο του άνθρακα κατασβήνει τη φωτιά εντελώς χωρίς να αφήνει υπολείμματα.
 • Φορητοί πυροσβεστήρες Wet Chemical 2-6-9 lit. Οι πυροσβεστήρες Wet Chemical χρησιμοποιούνται για κατάσβεση στερεών (κατηγορία Α) και υγρών (κατηγορία Β) καύσιμων υλικών και είναι οι πιο κατάλληλοι για φωτιές της κατηγορίας F (μαγειρικά έλαια και λίπη) και για χώρους με μαγειρικές συσκευές, όπως εστιατόρια.

Συντήρηση – Αναγόμωση – Υδροστατική Δοκιμή πυροσβεστήρων από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Συντήρηση Πυροσβεστήρων:

Η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται απο την υπουργική απόφαση  618/43 (ΦΕΚ 52/Β/2005) και από την τροποποίησή της 17230/671 (ΦΕΚ 1218/Β/2005).

Στην συντήρηση του πυροσβεστήρα:

 • λύνουμε το κλείστρο και αντικαθιστούμε τα ελαστικά μέρη του, που είναι για την στεγανοποίηση του
 • ελέγχουμε το κλείστρο
 • λιπαίνουμε τα κινούμενα μέρη με ειδικό λιπαντικό για να διασφαλίσουμε την άψογη λειτουργία του.
 • ελέγχουμε την σκόνη ως προς την κατάσταση της και το βάρος της περνώντας την από το μηχάνημα που κάνουμε αναγόμωση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα είναι αφράτη και όχι πετρωμένη για να μπορέσει να περάσει αυτή από τον σωλήνα εκτόξευσης. Συνήθως μια ποσότητα περίπου ενός κιλού βγαίνει ακατάλληλη γιατί δεν περνά από το κόσκινο. Την επανατοποθετούμε στην συνέχεια συμπληρώνοντας αν απαιτηθεί σκόνη και τέλος βάζουμε το προωθητικό αέριο
 • κάνουμε έλεγχο στεγανότητας

Η Συντήρηση διεξάγεται μόνο κατά τα έτη 1,2,3,4,6,7,8,9 και 11 κατά σειρά.

Αναγόμωση Πυροσβεστήρων:

Στην αναγόμωση κάνουμε όλες τις εργασίες που διεκπεραιώνουμε και στην συντήρηση με την διαφορά πως πετάμε το περιεχόμενο του και το αντικαθιστούμε με νέο. Βεβαιώνουμε πάντα την καταλληλότητα του πυροσβεστήρα, πριν τον δώσουμε στον πελάτη.

Η Αναγόμωση διεξάγεται μόνο κατά τα έτη 5, 10, 15 αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να γίνει αναγόμωση και πιο νωρίς ανάλογα την ποιότητα της σκόνης και πάντα μετά από χρήση του πυροσβεστήρα.

Υδροστατική Δοκιμή Πυροσβεστήρων:

Κατά τον έλεγχο αυτό γίνεται:

 • για τους Πυροσβεστήρες (Σκόνη-Αφρού-Νερού) Υδροστατική Δόκιμη μόνο στο 10 Έτος διότι στο 20 έτος χρίζεται ακατάλληλος
 • για τους Πυροσβεστήρες (Διοξειδίου ) Υδροστατική Δόκιμη στο 10 Έτος και μετά κάθε 5 η 6 χρόνια σύμφωνα με την συμπεριφορά που είχε κατά την Υδροστατική Δοκιμή

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Πυροσβεστηκές Φωλιές

Πυροσβεστηκές Φωλιές από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτει, προμηθεύει και εγκαθιστά  οποιδήποτε τύπο πυροσβεστικών φωλιών. Αναλυτικά:

Πυροσβεστική φωλιά δικτύου πόλης:
Πυροσβεστική φωλιά με πράσινο λάστιχο νερού ½’’, 15 μ. με ρυθμιζόμενο ακροφύσιο και ρακοράκι σύνδεσης με το δίκτυο πόλης.

Πυροσβεστική Φωλιά υδροδοτικού δικτύου:
Πυροσβεστική φωλιά με πυροσβεστικό σωλήνα (τριβιέρα) 1+ 3/4’’, 20 μ. ταχυσύνδεσμους και ρυθμιζόμενο αυλό εκτόξευσης για σύνδεση σε υδροδοτικά δίκτυα.

Πυροσβεστικοί σταθμοί:

 • Πυροσβεστικός σταθμός τύπου Α (απλός) με κατάλληλα εργαλεία, κατασκευασμένος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την πυρασφάλεια.
 • Πυροσβεστικός σταθμός τύπου Β (σύνθετος) με κατάλληλα εργαλεία και αναπνευστική συσκευή, κατασκευασμένος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την πυρασφάλεια.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Συστήματα Τοπικής Εφαρμογής

Συστήματα Τοπικής Εφαρμογής από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα συστήματα τοπικής εφαρμογής εγκαθίστανται για την προστασία και κατάσβεση των μαγειρικών εστιών και χοανών εξαερισμού σε επαγγελατικές κουζίνες εστιατορίων.

Το σύστημα τοπικής εφαρμογής RFS-iSAFE:

 • Είναι σχεδιασμένο για αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία και φέρει κατασβεστικό υλικό κατάλληλο για πυρκαγιές κατηγορίας “F” (καμένα λάδια και λίπη), κατηγορίας “A” (στερεά κάυσιμα) & κατηγορίας “B” (υγρά καύσιμα).
 • Είναι πλήρως αυτόνομο και δεν εξαρτάται η λειτουργία του από παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Είναι ικανό να προκαλέσει πυρόσβεση σε περιοχές που σχετίζονται με το σύστημα εξαερισμού, όπως τους καπναγωγούς (ducts), το χώρο πάνω από τα φίλτρα (plenum), καθώς και σε βοηθητικές συσκευές περισυλλογής ελαίων. Επίσης είναι ικανό να προκαλέσει πυρόσβεση σε συσκευές μαγειρέματος, όπως φριτέζες, συσκευές γκριλ, καρβουνιέρες, συσκευή γύρου, εστίες, τηγάνια κλπ.
 • Είναι τύπου “pre-engineered”, έχει δηλαδή ήδη υπολογιστεί από τον κατασκευαστή του συστήματος η ελάχιστη και η μέγιστη απόδοση.
 • Πληροί τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2014/68/ΕΕ CE (97/23/ΕΚ) περί Εξοπλισμού υπό Πίεση και συνοδεύεται απαραιτήτως από τη σχετική Δήλωση Συμμόρφωσης.
 • Εγκαθίσταται και ελέγχεται από εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο από τον κατασκευαστή τεχνικό.

Επιπλέον των ανωτέρω, το σύστημα RFS-iSAFE:

 • Eίναι κατασκευασμένο από εταιρεία που διαθέτει Πιστοποιημένο Σύστημα Ποιότητας κατά ISO 9001 με αναφορά σε αυτό την ικανότητα Σχεδιασμού και Κατασκευής Μονίμων Συστημάτων Πυρόσβεσης.
 • Διαθέτει πλήρες εγχειρίδιο Σχεδιασμού & Εγκατάστασης.
 • Χρησιμοποιεί κατασβεστικό υλικό που τυγχάνει της αποδοχής του από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για τη χρήση του σε Αυτόματα Συστήματα Τοπικής Εφαρμογής.
 • Το κατασβεστικό υλικό BIOVERSAL QF-r έχει τιμή Ph < 7,5/200C ώστε να μην επιφέρει καταστροφή των ανοξείδωτων επιφανειών, αλλά και να είναι ασφαλές για τα κράμματα ορείχαλκου. Είναι πλήρως οικολογικό, βιωδιασπάσιμο (μαζί με τα προϊόντα της καύσης) και έχει ελεγχθεί και αξιολογηθεί ως ακίνδυνο για την επαφή του με το ανθρώπινο δέρμα και ως μη ερεθιστικό για τα μάτια, από επίσημο φορέα. Επίσης διαθέτει καθαριστικές και απορρυπαντικές ιδιότητες.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.  

Δείτε το Video

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Φωτιστικά Ασφαλείας

Φωτιστικά Ασφαλείας από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτει μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά ασφαλείας LED εξασφαλίζονας πρωτότυπες και σύγχρονες λύσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας  υψηλή ποιότητα προϊόντων. Σε συνεργασία, πάντα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αγοράς: OLYMPIA ELECTRONICS, EATON, LEGRAND.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.  

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Ανιχνευτές

Ανιχνευτές από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτει μεγάλη ποικιλία ανιχνευτών πυρασφάλειας για αυτόνομη εγκατάσταση ή για σύνδεση σε πίνακες πυρανίχνευσης, όπως ανιχνευτές καπνού, θερμοδιαφορικούς ανιχνευτές, ανιχνευτές υγραερίου και φυσικού αερίου, ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.  

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

 

Συστήματα Πυρανίχνευσης

Συστήματα Πυρανίχνευσης από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πίνακες πυρανίχνευσης για οποιαδήποτε εφαρμογή, μπουτόν αναγγελίας πυρκαγιάς, φαροσειρήνες και ανιχνευτές, αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ για το σύστημα πυρανίχνευσης της κτιριακής σας εγκατάστασης.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Πυροσβεστικά Συγκροτήματα

Πυροσβεστικά Συγκροτήματα από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πυροσβεστικά συγκροτήματα της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ κατασκευάζονται σύμφωνα με Ευρωπαϊκές & Αμερικανικές προδιαγραφές πυρόσβεσης από εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.
Τα πυροσβεστικά συγκροτήματα διατίθενται πλήρως συναρμολογημένα προσφέροντας ευκολία τόσο κατά τη μεταφορά όσο και κατά την εγκατάσταση. Τα σύστηματα είναι έτοιμα προς σύνδεση και εκκίνηση.

Τα πυροσβεστικά συγκροτήματα αποτελούνται από:

 • Πετρελαιοκίνητη Αντλία ή
 • Πετρελαιοκίνητη Αντλία και Ηλεκτροκίνητη Αντλία ή
 • Πετρελαιοκίνητη Αντλία, Ηλεκτροκίνητη Αντλία και βοηθητική Αντλία Jockey

Το πυροσβεστικό συγκρότημα συνοδεύεται από:

 • Πιεστική Δεξαμενή διαφόρων Χωρητικοτήτων & Πίεσης Λειτουργίας
 • Ηλεκτρικό Πίνακα ελέγχου Αυτόματης Λειτουργίας
 • Εξαρτήματα Έλεγχου (π.χ. Ανεπίστροφες Βαλβίδες, Μανόμετρα, Πιεζοστάτες, Βάνες κτλ)

Το πυροσβεστικό δίκτυο καταλήγει μέσω σωληνώσεων σε συστήματα κατάσβεσης με Sprinkler νερού ή/και πυροσβεστικές φωλίες. Σε κατάσταση ηρεμίας το δίκτυο βρίσκεται πάντα υπό συγκεκριμένη πίεση. Σε κατάσταση αυτόματης λειτουργίας, όταν σε περίπτωση πυρκαγιάς παρατηρείται πτώση πίεσης του δικτύου από την ενεργοποίηση κάποιας κεφαλής ή από την χρήση κάποιας πυροσβεστικής φωλιάς,  εκκινεί αυτόματα η αντλία jockey και μόνο εάν η πτώση πίεσης συνεχιστεί εκκινεί η ηλεκτροκίνητη αντλία. Εάν η πτώση πίεσης συνεχιστεί, εκκινεί και η πετρελαιοκίνητη αντλία μέχρι η πίεση του δικτύου να φτάσει στη προεπιλεγμένη πίεση κατάστασης ηρεμίας.
Οι αντλίες του πυροσβεστικού συγκροτήματος δύναται να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα από ειδικά κομβία ενώ σε κάθε αντλία υπάρχει βάνα απομόνωσης τόσο κατά στην αναρρόφηση όσο και στην εκτόνωση καθώς και ανεπίστροφη βαλβίδα.
Το πυροσβεστικό συγκρότημα (αντλίες & κινητήρες αντλιών, μηχανολογικά εξαρτήματα και ηλεκτρικός πίνακας) είναι τοποθετημένο σε χαλύβδινη βάση άκαμπτης κατασκευής.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.  

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Υδροδοτικά Δίκτυα Πυρόσβεσης

Υδροδοτικά Δίκτυα Πυρόσβεσης από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα μόνιμα πυροσβεστικά υδροδοτικά δίκτυα πυρόσβεσης είναι τα συστήματα σωληνώσεων, βαλβίδων λήψεων για πυροσβεστικούς σωλήνες και λοιπού σχετικού εξοπλισμού, τα οποία αποτελούν μόνιμη εγκατάσταση του κτιρίου ή γενικότερα ρης επιχείρησης. Οι λήψεις και οι πυροσβεστικές φωλιές είναι έτσι τοποθετημένες, ώστε να παρέχουν νερό για συμπαγή ή διασκορπισμένη εκτόξευση του, μέσω πυροσβεστικών σωλήνων και αυλών, με σκοπό την κατάσβεση της πυρκαϊάς.
Στις συνήθεις περιπτώσεις, το υδροδοτικό δίκτυο καταλήγει στις πυροσβεστικές φωλιές οι οποίες είναι ειδικά ερμάρια ερυθρού χρώματος στα οποία περιέχονται η βάνα και ο διπλωτήρας με τον εύκαμπτο πυροσβεστικό σωλήνα και τον αυλό.

Επίσης τα μόνιμα πυροσβεστικά δίκτυα μπορούν να κατασκευαστούν με συνδυασμό πυροσβεστικών φωλιών και αυτομάτου συστήματος καταιονισμού (SPRINKLER) τα οποία τροφοδοτούνται από ενιαίο δίκτυο.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη εφαρμογή υδροδοτικών δικτύων πυρόσβεσης από τον εξοπλισμό του συστήματος έως την πλήρη κατασκευή των υδραυλικών δικτύων σωληνώσεων και εξαρτημάτων καθώς και τον αυτοματισμό του συστήματος.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.

Δείτε το εμπορικό φυλλάδιο

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Μελέτες Πυρασφάλειας

Μελέτες Πυρασφάλειας από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

H Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία, από το 2002, στο τομέα για Μελέτες Πυρασφάλειας πάσης φύσεως δραστηριοτήτων με εκατοντάδες μελέτες πυρασφάλειας στο ενεργητικό της και έχοντας ένα πλήρως οργανωμένο και απόλυτα εξειδικευμένο τμήμα μελετών, δύναται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες εκπόνησης μελετών πυρασφάλειας για οιονδήποτε δραστηριότητα.

Η υπηρεσία αυτή της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αφορά πάσης φύσεως επιχειρήσεις που για την λειτουργία των εγκαταστάσεων τους απαιτείται να εκπονηθεί μελέτη πυρασφάλειας και να εκδοθεί από τις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές το απαραίτητο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας.
Αναθέτοντας στην Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ την όλη διαδικασία για την εκπόνηση της μελέτης πυρασφάλειας και την διεκπεραίωση της στις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές, προκειμένου να εκδοθεί το απαραίτητο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας που είναι:

 • Η μεγάλη, πάνω από 10 χρόνια, εμπειρία μας στην εκπόνηση μελετών πυρασφάλειας για πάσης φύσεως δραστηριότητες και στην διεκπεραίωση αυτών όσο και του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές.
 • Η εξαιρετική γνώση της κείμενης νομοθεσίας πυρασφάλειας που σε συνδυασμό με εμπειρία των διαδικασιών διεκπεραίωσης που απαιτούνται, μας δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ταχύτατα και με απόλυτη αξιοπιστία τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες προκύψουν κατά την φάση της έκδοσης του Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας.
 • Η πιστοποιημένη αξιοπιστία μας, για την οποία κάνουν πάντα λόγο οι πελάτες μας και η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε δραστηριότητά μας.
 • Η επαγγελματική ευσυνειδησία και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον κάθε πελάτη.
 • Η άμεση ανταπόκριση στην κάθε ζήτηση χωρίς καθυστερήσεις.

Οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας αποτελούν το βασικότερο παράγοντα ασφάλειας ενός κτιρίου η μίας επιχείρησης και κατά προέκταση της ίδιας της περιουσίας. Η μελέτη και η εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται μία αναγκαστική τυπική διαδικασία που απλά θα την εγκρίνει η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να πάρουμε το τυπικό πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Άλλωστε πολλά κτίρια η επιχειρήσεις που έχουν καεί διέθεταν και εγκαταστάσεις πυρασφάλειας και το τυπικό χαρτί της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δεν διέθεταν όμως σωστά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες εγκαταστάσεις.
Η εκπόνηση τέτοιου είδους μελετών απαιτεί εμπειρία και βαθειά γνώση του αντικειμένου που η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ παρέχει στους πελάτες της με απόλυτη αξιοπιστία.

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αναλαμβάνει την μελέτη πυρασφάλειας (πυροπροστασίας) καθώς και την διεκπεραίωση της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για πάσης φύσεως επαγγελματικούς χώρους και δραστηριότητες (βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργοστασίου, επαγγελματικού εργαστηρίου, καταστήματος , γραφείων, πολυκατοικίας, συνεργείου αυτοκινήτων, ξενοδοχείου, φροντιστηρίου, παιδικού σταθμού, αποθήκης , χώρου συνάθροισης κοινού, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατορίου, καφενείου, καφετέριας, ταβέρνας, ψητοπωλείου, αρτοποιείου, καφέ μπαρ, κέντρου διασκέδασης, πιτσαρίας, θεάτρου, κινηματογράφου, χώρου αθλητικών εκδηλώσεων, αίθουσας εκδηλώσεων, κ.λ.π).

Η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ δύναται να αναλάβει μελέτες πυρασφάλειας οποιουδήποτε μεγέθους ή πολυπλοκότητας από απλές εγκαταστάσεις μέχρι σύνθετες εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης, ανίχνευσης εκρηκτικών μιγμάτων και πυρόσβεσης και συγκεκριμένα μελέτες με συστήματα:

 • Πυρανίχνευσης και ανίχνευσης εκρηκτικών μιγμάτων (υγραερίου, φυσικού αερίου, αλκοολών και κετονών).
 • Πυρόσβεσης μέσω απλών πυροσβεστικών δικτύων νερού με πυροσβεστικούς κρουνούς.
 • Πυρόσβεσης μέσω αυτόματων υδροδοτικών πυροσβεστικών δικτύων κατάσβεσης με πυροσβεστικές φωλιές και αυτόματα αντλιτικά πυροσβεστικά συγκροτήματα.
 • Αυτόματων υδροδοτικών πυροσβεστικών δικτύων κατάσβεσης ολικού καταιονισμού με σπρίνκλερ και αυτόματα αντλιτικά πυροσβεστικά συγκροτήματα.
 • Αυτόματων υδροδοτικών πυροσβεστικών δικτύων κατάσβεσης ολικού καταιονισμού με σπρίνκλερ και αυτόματα αντλιτικά πυροσβεστικά συγκροτήματα.
 • Τοπικής εφαρμογής για φούσκες κουζίνας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Τοπικής εφαρμογής για χώρους ηλεκτροστασίων, κεντρικών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογισμών και υποσταθμών μέσης τάσης.

 

Εγκαταστάσεις Πυροπροστασίας

Εγκαταστάσεις Πυροπροστασίας από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ με την πολυετή εμπειρία της από το 2002, με τον άρτιο εξοπλισμό της και με τον μεγάλο αριθμό εφαρμογών πυροπροστασίας που έχει κατασκευάσει,  αποτελεί  την πλέον εξειδικευμένη εταιρία στον τομέα των εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης σε επαγγελματικές, ξενοδοχειακές και βιομηχανικές εφαρμογές και εγγυάται την κατασκευή ασφαλών και αξιόπιστων εγκατάστασεων πυρασφάλειας, η οποία είναι απόλυτα σύμφωνη με τους Ελληνικούς και Διεθνείς κανονισμούς πυροπροστασίας, διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά εγκατάστασης και λειτουργεί με αξιοπιστία παρέχοντας την μέγιστη δυνατή προστασία για τα κτίρια, τον εξοπλισμό τους, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό.

Ειδικότερα η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναλαμβάνει:

 • Εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης.
 • Εγκαταστάσεις ανίχνευσης εκρηκτικών αερίων.
 • Εγκαταστάσεις πυρόσβεσης – κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής για μαγειρεία.
 • Εγκαταστάσεις μόνιμων δικτύων πυρόσβεσης, με πυροσβεστικές φωλιές και κεφαλές Sprinkler.

 

Αναγομώσεις – Συντηρήσεις Πυροσβεστήρων

Αναγομώσεις – Συντηρήσεις Πυροσβεστήρων από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συντήρηση – Αναγόμωση – Υδροστατική Δοκιμή πυροσβεστήρων από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Συντήρηση Πυροσβεστήρων:

Η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται απο την υπουργική απόφαση  618/43 (ΦΕΚ 52/Β/2005) και από την τροποποίησή της 17230/671 (ΦΕΚ 1218/Β/2005).

Στην συντήρηση του πυροσβεστήρα:

 • λύνουμε το κλείστρο και αντικαθιστούμε τα ελαστικά μέρη του, που είναι για την στεγανοποίηση του
 • ελέγχουμε το κλείστρο
 • λιπαίνουμε τα κινούμενα μέρη με ειδικό λιπαντικό για να διασφαλίσουμε την άψογη λειτουργία του.
 • ελέγχουμε την σκόνη ως προς την κατάσταση της και το βάρος της περνώντας την από το μηχάνημα που κάνουμε αναγόμωση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα είναι αφράτη και όχι πετρωμένη για να μπορέσει να περάσει αυτή από τον σωλήνα εκτόξευσης. Συνήθως μια ποσότητα περίπου ενός κιλού βγαίνει ακατάλληλη γιατί δεν περνά από το κόσκινο. Την επανατοποθετούμε στην συνέχεια συμπληρώνοντας αν απαιτηθεί σκόνη και τέλος βάζουμε το προωθητικό αέριο
 • κάνουμε έλεγχο στεγανότητας

Η Συντήρηση διεξάγεται μόνο κατά τα έτη 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 και 11 κατά σειρά.

Αναγόμωση Πυροσβεστήρων:

Στην αναγόμωση κάνουμε όλες τις εργασίες που διεκπεραιώνουμε και στην συντήρηση με την διαφορά πως πετάμε το περιεχόμενο του και το αντικαθιστούμε με νέο. Βεβαιώνουμε πάντα την καταλληλότητα του πυροσβεστήρα, πριν τον δώσουμε στον πελάτη.

Η Αναγόμωση διεξάγεται μόνο κατά τα έτη 5 ,10 ,15 αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να γίνει αναγόμωση και πιο νωρίς ανάλογα την ποιότητα της σκόνης και πάντα μετά από χρήση του πυροσβεστήρα.

Υδροστατική Δοκιμή Πυροσβεστήρων:

Κατά τον έλεγχο αυτό γίνεται:

 • για τους Πυροσβεστήρες (Σκόνη-Αφρού-Νερού) Υδροστατική Δόκιμη μόνο στο 10 Έτος διότι στο 20 έτος χρίζεται ακατάλληλος
 • για τους Πυροσβεστήρες (Διοξειδίου ) Υδροστατική Δόκιμη στο 10 Έτος και μετά κάθε 5 η 6 χρόνια σύμφωνα με την συμπεριφορά που είχε κατά την Υδροστατική Δοκιμή

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη σας για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή πυρασφάλειας της επιχειρησή σας, ξεκινώντας από την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας, την διεκπεραίωση έγκρισης μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση των εγκεκριμένων συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για την επιχείρησή σας, την σύνταξη φακέλου και την διεκπεραίωση της έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας καθώς και το after sales service που αφορά τον ετήσιο έλεγχο, την συντήρηση ή αναγόμωση των πυροσβεστικών μέσων και του υπόλοιπου εξοπλισμού πυρασφάλειας καθώς και την ετήσια ενημέρωση του βιβλίου ελέγχου της επιχείρησή σας.