η

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

στους ειδικούς

 

Θέρμανση – Υγραέριο

 

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ βρίσκεται κοντά σας για να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ δραστηριοποιείται στις εφαρμογές συστημάτων και ενδοδαπέδιας θέρμανσης με λέβητες πετρελαίου, υγραερίου, στερεών καυσίμων ή με χρήση αντλίας θερμότητας από το 2002 με συνεχή  παρακολύθηση και ενημέρωση στις εξελίξεις των τεχνολογιών.

ΣΤΟΧΟΣ σε κάθε σύστημα που μελετήσαμε για εσάς είναι η άμεση απόδοση, η θερμική άνεση, η υψηλή αισθητική και η εξοικονόμηση ενέργειας.

ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ προϊόντα και υλικά για μέγιστη απόδοση και αντοχή, ελάχιστη συντήρηση και μεγάλη οικονομία.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό για το λέβητα σας ή την αντλία Θερμότητας του σπιτιού σας, με αποτέλεσμα την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και την άρτια λειτουργία των μηχανημάτων.

Η μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ με αντικείμενο της την θέρμανση έχει σαν αποτέλεσμα την επιλογή των πιο αξιόπιστων υλικών της αγοράς.

Το τμήμα μηχανολογικών μελετών της εταιρίας υπολογίζει τις ειδικές ανάγκες για την κάθε περίπτωση κτιρίου, διαπιστώνοντας τις ιδιαιτερότητές του και προτείνοντας την βέλτιστη τεχνοοικονομική λύση για θέρμανση.
Παράλληλα το τμήμα κατασκευών της εταιρίας εγγυάται την βέλτιστη εγκατάσταση των μηχανημάτων και συστημάτων θέρμανσης και την τεχνική υποστήριξη όποτε χρειαστεί.
Έτσι επιτυγχάνετε με πλήρη υπευθυνότητα το τρίπτυχο Μελέτη – Εφαρμογή – Τεχνική υποστήριξη
και στον πελάτη μας μπορούμε να εγγυηθούμε όχι μόνο την ποιότητα του μηχανήματος αλλά και την υπεύθυνη εγκατάστασή του.

Με σκοπό τα παραπάνω η εταιρεία μας συνεργάζεται και στον χώρο τις Θέρμανσης με μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες όπως: BAXI, BUDERUS, KARADO, RIELLO, CIM, CARRIER, TOSHIBA, DAIKIN, LG, KITURAMI, SATURN, GROUP STANDARD, BRASS FORM κ.α.

 

Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μία σειρά πλεονεκτημάτων καθιστούν την εφαρμογή της αντλία θερμότητας στην κορυφαία επιλογή.
• Το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
• Δεν απαιτείται καμινάδα, δεξαμενή πετρελαίου ή υγραερίου, σύνδεση με δίκτυο φυσικού αερίου.
• Δεν λειτουργεί με εύφλεκτα καύσιμα οπότε και δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφάλειας
• Δεν προπληρώνετε και δεν δεσμεύετε χρήματα από τον οικογενειακό ή επαγγελματικό σας προϋπολογισμό για τα έξοδα λειτουργίας της.
• Δυνατότητα ψύξης-θέρμανσης με την ίδια συσκευή

Υψηλών, μεσαίων ή χαμηλών θερμοκρασιών, διαιρούμενες ή monoblock.
Πώς θα επιλέξουμε την κατάλληλη αντλία θερμότητας για να πετύχουμε άνεση και οικονομία;

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιλογή της κατάλληλης αντλίας θερμότητας στην δική σας εφαρμογή…

 

 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση απο την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόκειται για ένα μοντέρνο, υγιεινό, ευέλικτο, μακρόβιο και αρκετά οικονομικό σύστημα κεντρικής θέρμανσης, που προσφέρει την μέγιστη δυνατή άνεση, με πολλά πλεονεκτήματα.
Η ενδοδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζει ομοιόμορφη και υγιεινά κατανεμημένη θερμοκρασία στο χώρο από κάτω προς τα πάνω, καλύπτοντας έτσι την ιδανική συνθήκη θέρμανσης “ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι”.
Είναι η Ενδοδαπέδια Θέρμανση το οικονομικότερο σύστημα;
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει την ιδανικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή ….

 

Θερμαντικά Σώματα

 

Θερμαντικά Σώματα από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πιο διαδεδομένος τύπος θέρμανσης των εσωτερικών δωματίων σε ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, αποτελούν στη χώρα μας, τα θερμαντικά σώματα. Σήμερα τα πιο διαδεδομένα θερμαντικά σώματα είναι τα σώματα τύπου πάνελ και διακρίνονται σε εσωτερικού και εξωτερικού βρόγχου. Το χρώμα τους είναι συνήθως λευκό και το ύψος τους κυμαίνεται από 30cm έως 90cm. To μήκος τους ξεκινάει από 40cm και μπορεί να φτάσει έως και τα 2 μέτρα. Η επιλογή του μεγέθους των σωμάτων γίνεται σύμφωνα με τις θερμικές ανάγκες του χώρου που θέλουμε να ζεστάνουμε.
Μία μεγάλη γκάμα θερμαντικών σωμάτων, σε όλες τις διαστάσεις, σε κλασικά αλλά και διακοσμητικά θερμαντικά σώματα, διάφορα χρώματα και πολλές επιλογές, μπορούν να αποδώσουν θερμική άνεση αλλά και άψογη αρχιτεκτονική ενσωμάτωση στον δικό σας χώρο.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις λύσεις θερμαντικών σωμάτων εσωτερικού ή εξωτερικού βρόγχου πάνελ, σώματα λουτρού και διακοσμητικά θερμαντικά σώματα που μπορούν να αποτελέσουν την ιδανικότερη λύση για την δικό σας χώρο ….

 

Fan Coil Units

 

Fan Coil Units απο την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα fan coils, όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι συσκευές που διαθέτουν ανεμιστήρα και στοιχείο νερού και τα οποία χρησιμοποιούνται για θέρμανση αλλά και ψύξη.

Υπάρχουν fan coils  τύπου δαπέδου εμφανείς, δαπέδου κρυφά, τύπου κασέτας δύο και τεσσάρων κατευθύνσεων, οροφής εμφανείς και κρυφά ψευδοροφής για σύνδεση με αεραγωγούς. 

Πώς θα επιλέξουμε τα κατάλληλα fan coil units για την δικής μας εγκατάσταση;

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιλογή των κατάλληλων fan coils της δική σας εφαρμογής….  

 

Θερμαντικά Σώματα Υγραερίου

 

Θερμαντικά Σώματα Υγραερίου απο την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι συσκευές θέρμανσης υγραερίου αποτελούν ιδανικές λύσεις για εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, εσωτερικούς και αλλά και εξωτερικούς χώρους.
Αυτόνομα θερμαντικά σώματα, σώματα ακτινοβολίας, θερμάστρες υπαίθριων χώρων, αυτόνομοι αερολέβητες, κανονάκια και σόμπες, μας δίνουν λύσεις οικονομικής και αποδοτικής θέρμανσης σε πολλές περιπτώσεις εφαρμογών.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα θερμαντικά σώματα υγραερίου και πώς μπορούν να αποτελέσουν την ιδανικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή ….

 

Λέβητες Συμπύκνωσης Πετρελαίου

Λέβητες Συμπύκνωσης Πετρελαίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι σύγχρονες εφαρμογές συστημάτων θέρμανσης και η Ευρωπαϊκή Οδηγία Ecodesign απαιτούν εξειδικευμένους λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων, λειτουργία αντιστάθμισης, αυξομείωση ισχύος καύσης, σωστή μελέτη επιλογής του λέβητα και των βοηθητικών υλικών εγκατάστασης, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, άρτια εγκατάσταση και προγραμματισμός λειτουργίας της συσκευής, αποτελούν τα βασικά βήματα ενός επιτυχημένου αποτελέσματος, επιλογής και εφαρμογής του δικού σας λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την λειτουργία, την επιλογή και την σωστή εγκατάσταση των λεβήτων συμπύκνωσης πετρελαίου, και πώς μπορούν να αποτελέσουν την ιδανικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή ….

 

Λέβητες Συμπύκνωσης Αερίου – Υγραερίου

 

Λέβητες Συμπύκνωσης Αερίου – Υγραερίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι σύγχρονες εφαρμογές συστημάτων θέρμανσης και η Ευρωπαϊκή Οδηγία Ecodesign απαιτούν εξειδικευμένους λέβητες συμπύκνωσης αερίου για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων, λειτουργία αντιστάθμισης, αυξομείωση ισχύος καύσης, σωστή μελέτη επιλογής του λέβητα και των βοηθητικών υλικών εγκατάστασης, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, άρτια εγκατάσταση και προγραμματισμός λειτουργίας της συσκευής, αποτελούν τα βασικά βήματα ενός επιτυχημένου αποτελέσματος, επιλογής και εφαρμογής του δικού σας λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου ή υγραερίου.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την λειτουργία, την επιλογή και την σωστή εγκατάσταση των λεβήτων συμπύκνωσης αερίου, και πώς μπορούν να αποτελέσουν την ιδανικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή ….

 

Χυτοσίδηροι Λέβητες Πετρελαίου

 

Χυτοσίδηροι Λέβητες Πετρελαίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι μαντεμένιοι λέβητες χαρακτηρίζονται από τεράστια ανθεκτικότητα στις διαβρώσεις ενώ για μεσαίας και μεγάλης θερμικής ισχύος λέβητες η συναρμολόγησή τους μπορεί να γίνει στον χώρο του λεβητοστασίου, κάτι το οποίο καθιστά τη μεταφορά έως την τελική θέση τοποθέτησης τους, ιδιαίτερα εύκολη. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι συναρμολογούμενοι προσφέρει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικά να προσθέσουμε επιπλέον στοιχεία με στόχο την αύξηση της απόδοσής του. Άλλο πλεονέκτημα του μαντεμένιου λέβητα αποτελεί το ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αστοχία σε ένα από τα στοιχεία (φέτα) του λέβητα, αντικαθιστούμε μόνο το συγκεκριμένο στοιχείο και όχι ολόκληρο το λέβητα. Επιπλέον, έχουν πρακτικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Αρνητικό του μαντεμένιου λέβητα είναι η ευαισθησία του στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας του νερού ανάμεσα στην προσαγωγή και την επιστροφή του λέβητα Επίσης, σε ότι αφορά το κόστος τους, οι μεντεμένιοι λέβητες είναι αρκετά ακριβότεροι από τους αντίστοιχους χαλύβδινους λέβητες.

Η συνεργασίες της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ με τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής χυτοσιδηρών – μαντεμένιων λεβήτων πετρελαίου, όπως Buderus, Torrent, Ferroli, Oscar κ.α σας προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα με μία μεγάλη γκάμα λεβήτων που μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε τεχνοοικονομική ζήτηση, με γνώμονα τη μέγιστη απόδοση και τις οικονομικής απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός του λέβητα πετρελαίου για την εφαρμογή σας

 

Χαλύβδινοι Λέβητες Πετρελαίου

 

Χαλύβδινοι Λέβητες Πετρελαίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι χαλύβδινοι λέβητες παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας νερού σε σχέση με τους μαντεμένιους λέβητες, ενώ είναι και αισθητά ελαφρότεροι από τους μαντεμένιους. Το βασικότερο ίσως πλεονέκτημα αυτής της κατηγορίας λεβήτων είναι το χαμηλό τους κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επιλογής ανάμεσα σε έναν ίσως μεσαίας και φθηνής κατηγορίας μαντεμένιο λέβητα σε σχέση με έναν ποιοτικό χαλύβδινο λέβητα, η επιλογή του χαλύβδινου είναι σημαντικά καλύτερη. Παράλληλα, έχουν αρκετά υψηλό βαθμό απόδοσης ενώ η διάρκεια ζωής της μπορεί να φτάσει έως και τα 30 χρόνια.
Οι χαλύβδινοι λέβητες μεγάλης θερμικής ισχύος μπορεί να είναι διαιρούμενοι και η τελική συγκόλληση τους να γίνεται εντός του χώρου λεβητοστασίου.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ σε συνεργασία με το πλέον έμπειρο και αξιόπιστο ελληνικό εργοστάσιο κατασκευής χαλύβδινων λεβήτων, την εταιρία GROUP STANDARD, η οποία μέσα από την πολυετή πάνω από 30 χρόνια εμπειρία της στην λεβητοποιία, προσφέρει εγγυημένους και πιστοποιημένους χαλύβδινους λέβητες πετρελαίου με μεγάλο βαθμό απόδοσης και ποιοτική κατασκευή.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός του Χαλύβδινου λέβητα πετρελαίου για την εφαρμογή σας

 

Ατομικές Μονάδες Πετρελαίου

 

Ατομικές Μονάδες Πετρελαίου Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ατομικές μονάδες πετρελαίου, αποτελούν ένα πλήρες λεβητοστάσιο σε μικρές και εργονομικές διαστάσεις με δυνατότητα τοποθέτησης σε μικρά λεβητοστάσια ή ακόμα και σε μπαλκόνια κατοικιών και διαμερισμάτων.
Διατίθενται επίσης ατομικές μονάδες πετρελαίου που έχουν την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για τις ανάγκες του σπιτιού μας.
Επίσης υπάρχουν ατομικές μονάδες πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης καθώς και συμβατικές μονάδες πετρελαίου.

Ποια ατομική μονάδα πετρελαίου αποτελεί την ιδανική επιλογή για την δική σας εγκατάσταση;
Συμπύκνωσης ή συμβατική; Με ή χωρίς παραγωγή ζεστού νερού χρήσης;

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιλογή της κατάλληλης ατομικής μονάδας πετρελαίου της δική σας εφαρμογής….

 

Καυστήρες Πετρελαίου

 

Καυστήρες Πετρελαίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η σωστή επιλογή του καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εγκατάστασής μας, εξασφαλίζει την βέλτιστη απόδοση της εγκατάστασης, τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής του λέβητα, την εξοικονόμηση καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι επομένως βασικής σημασίας η κατασκευή των καυστήρων να στηρίζεται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία και οι καυστήρες να είναι πιστοποιημένοι από επίσημους φορείς ώστε να καλύπτουν τις παραπάνω απαιτήσεις.
Επιπλέον, εξίσου σημαντικός είναι και ο ετήσιος έλεγχος του καυστήρα στα πλαίσια της συντήρησης για την εξασφάλιση της σωστής καύσης, όπως ορίζεται και από το νόμο.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ο καυστήρας που θα επιλεγεί να ταιριάζει με το λέβητα μας. Σε αυτό πέρα από τις αποδόσεις πρέπει να συνυπολογίσουμε και άλλα ζητήματα όπως η αντίθλιψη του λέβητα, η κατάθλιψη του καυστήρα κ.α.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ προτείνει, προμηθεύει και υποστηρίζει τεχνικά με εξειδικευμένα συνεργεία την εκκίνηση και ρύθμιση του καυστήρα και την έκδοση φύλλου ελέγχου καυσαερίων με χρήση ηλεκτρονικού αναλυτή καυσαερίων καθώς και τη συντήρηση και after sales service σε καυστήρες πετρελαίου οικιακής, επαγγελματικής και βιομηχανικής χρήσης. Συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρίες καυστήρων πετρελαίου όπως Bentone, Riello, Byderus, Man Baltur, Ecoflam και Ferroli, εξασφαλίζοντας ασφάλεια λειτουργίας, υψηλή απόδοση και μέγιστη εξοικονόμηση πετρελαίου.
Επίσης διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ανταλλακτικά καυστήρων πετρελαίου για την άμεση εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε βλάβη.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός του καυστήρα πετρελαίου για την εφαρμογή σας

 

Ηλεκτρικοί Λέβητες

 

Ηλεκτρικοί Λέβητες Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ηλεκτρικοί λέβητες είναι μια σύγχρονη λύση για συστήματα κεντρικής θέρμανσης.
Οπτικά σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με τους επίτοιχους λέβητες αερίου, σε ότι αφορά τις διαστάσεις τους και την επιτοίχια τοποθέτηση τους.
Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν ένα πλήρης λεβητοστάσιο και περιλαμβάνουν εσωτερικά του πλαισίου τους τον κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας και σύστημα πληρώσεως.
Αποτελούν πολύ καλή λύση για εξοχικές κατοικίες όπως και διαμερίσματα.

Είναι όμως ο ηλεκτρικός λέβητας η οικονομικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή;

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τους ηλεκτρικούς λέβητες και πώς αυτοί μπορεί να αποτελέσουν την ιδανικότερη λύση για την δική σας εφαρμογή ….

 

Λέβητες Ξύλου

 

Λέβητες Ξύλου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στις μέρες μας η άνοδος των τιμών στα παραδοσιακά καύσιμα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο οδήγησε στην αυξημένη ζήτηση του ξύλου ως μέσου οικονομικότερης θέρμανσης.
Το ξύλο αποτελεί κλασική πηγή ενέργειας και είναι αξιόπιστο καύσιμο.
Για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αντικαθίσταται από ξύλο εξοικονομούνται 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα απελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα. Έτσι, τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με λέβητες ξύλου είναι εύκολα στη λειτουργία τους και μπορούν να παρέχουν αυτόματα θερμότητα ακόμη και σε ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών με οικολογικό τρόπο.
Οι σύγχρονοι λέβητες ξύλου διαθέτουν αυτόματα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης της καύσης των ξύλων επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία.
Οι σύγχρονοι λέβητες ξύλου συνδυάζουν χαμηλό κόστος χρήσης με υψηλή θερμαντική απόδοση και είναι εύκολοι στον καθαρισμό τους ενώ απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.
Επιπλέον, παρέχουν ασφάλεια στη χρήση τους καθώς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος υπάρχει λειτουργία σβησίματος της φωτιάς.
H Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο.Ε. διαθέτει στην ελληνική αγορά τους κορυφαίους λέβητες ξύλου ECOWOOD.
Επίσης προσφέρει πλήρη γκάμα υλικών εγκατάστασης, συστημάτων ασφαλείας της εγκατάστασης και εξειδικευμένα συνεργεία για την σωστή εφαρμογή των λεβήτων ξύλου και άμεση τεχνική υποστήριξη.
Οι λέβητες ξύλου ECOWOOD συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της αγοράς, όπως μεγάλη διάρκεια ζωής, αποδοτική λειτουργία και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και αυτόματο έλεγχο καύσης.
Κατασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες Διεθνής Προδιαγραφές Ποιότητας & εξασφαλίζουν ασφαλή λειτουργία και σεβασμό στο περιβάλλον
Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα ετοιμοπαράδοτων μοντέλων με ισχύ από 30 έως 300 KW και σε έκδοση ατομικής μονάδας ξύλου ECOWOOD Mini.
Επίσης διαθέτουμε τους λέβητες ξύλου Berusa και τις μονάδες ξύλου YDRO-33 ως την βέλτιστη λύση ποιότητας – οικονομικής πρότασης, ελεγχόμενης καύσης με πίνακα και ανεμιστήρα.

Λέβητες Ξύλου
Ecowood

Λέβητας – ατομική μονάδα ξύλου
Ecowood Mini

Λέβητες Ξύλου
Berussa

Λέβητας – ατομική μονάδα ξύλου
YDRO 33

 

Λέβητες Βιομάζας – Pellet

 

Λέβητες Βιομάζας – Pellet από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι Λέβητες Bιομάζας Pellet (πέλετ) αποτελούν εναλλακτική λύση με μεγάλο οικονομικό όφελος έναντι των συμβατικών τύπων λέβητα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο.
Το χαμηλό κόστος χρήσης τους επιτυγχάνεται λόγω της τροφοδοσίας τους με φτηνό καύσιμο.
Οι Λέβητες που χρησιμοποιούν Βιομάζα (Pellets) ως καύσιμο για θέρμανση έχουν πολλά διαφορετικά σχέδια, μεγέθη και τρόπους λειτουργίας, αλλά από την πιο απλή, μέχρι την πιο εξελιγμένη τους μορφή αποτελούνται από 5 μέρη τα οποία μπορεί μεν να αλλάζουν σε μορφή ή τοποθέτηση στο σώμα του λέβητα, αλλά πάντα υπάρχουν.
1. Η Δεξαμενή
Ο χώρος τοποθέτησης της Βιομάζας (Δεξαμενή- Σιλό, κάποιες φορές είναι μέρος του λέβητα ενώ άλλες πάλι είναι απλά συνδεδεμένος με τον υπόλοιπο Λέβητα με κάποια σωλήνα ή κοχλία. Το Pellet από την δεξαμενή με κάποιο μέσο προώθησης (κοχλίας, αστεροειδής βαλβίδα κα) προωθείται στον χώρο καύσης.
2. Ο Χώρος Καύσης
Τα Pellet μεταφέρονται στον χώρο αυτό από την Δεξαμενή πάντα όμως με την χρήση διαδρομών ή μηχανισμών που εμποδίζουν την υποχώρηση της φωτιάς στον κύριο χώρο της Δεξαμενής. Οι ασφαλιστικές δικλίδες αυτές είναι παρόμοιες στις διάφορες εταιρίες και περιλαμβάνουν βαλβίδες πυρόσβεσης, επικλινείς “διαδρόμους” από τους οποίους γίνεται η πτώση των pellets στον θάλαμο καύσης κ.α. Ο χώρος καύσης διαφέρει σε σχεδιασμό, υλικά κατασκευής και μέγεθος ανάλογα με το εργοστάσιο παραγωγής και την δυναμικότητα του λέβητα. Το άναμμα του λέβητα μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα με την λειτουργία ηλεκτρικής αντίστασης ή συσκευής υπέρθερμου αέρα. Μετά από τον πρώτο κύκλο λειτουργίας, ο λέβητας κρατά τόση θερμοκρασία ώστε το υλικό καύσης αναφλέγεται μόλις οδηγηθεί στον θάλαμο καύσης ακόμη και πολλές ώρες μετά την διακοπή της λειτουργίας του.
3. Διάταξη ανταλλαγής θερμότητας
Ο χώρος αυτός είναι ουσιαστικά η διαδρομή από την οποία περνούν τα καυσαέρια κατευθυνόμενα προς την καμινάδα και ο οποίος περιλαμβάνει σωληνώσεις και σκαλοπάτια τα οποία περιέχουν το νερό του λέβητα. Η διαδρομή αυτή είναι λιγότερο ή περισσότερο πολύπλοκη ανάλογα με τον σχεδιασμό του λέβητα και είναι φτιαγμένη ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση της θερμότητας των καυσαερίων από το νερό. Το κατά πόσον η θερμότητα που παράγεται από την καύση των pellet μεταδίδεται στο νερό που περιέχουν τα τοιχώματα του λέβητα, είναι και αυτό που καθορίζει την απόδοση του λέβητα.
4. Καπνοδόχος
Η καπνοδόχος είναι ένα από τα σημεία που, σε συνδυασμό με την ποιότητα των Pellet, βοηθούν την σωστή λειτουργία του λέβητα και είναι κάτι που πρέπει να προσέχεται σε όλες τις εγκαταστάσεις. Κάθε κατασκευαστής έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την καμινάδα που πρέπει να τοποθετηθεί στον λέβητα. Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες αυτές.
5. Κεντρική Μονάδα Ελέγχου (Υπολογιστής-PLC)
Όλες ο λειτουργίες και τα μέρη του λέβητα pellet ελέγχονται και προγραμματίζονται από την Μονάδα Ελέγχου που υπάρχει επάνω του. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί μία σειρά από αισθητήρες ώστε να προσαρμόσει την καύση και την λειτουργία του λέβητα ανάλογα με την ζήτηση θερμότητας από την εγκατάσταση. Σε κάθε Λέβητα το πόσο εξελιγμένο ή όχι είναι το σύστημα ελέγχου αυτό, προσφέρει αντίστοιχα πολλές ή λίγες δυνατότητες αλλά και μικρότερη ή περισσότερη οικονομία
Οι απαιτήσεις συντήρησης του λέβητα είναι ελάχιστες καθώς η συμπλήρωση με καύσιμο pellet και ο καθαρισμός της στάχτης γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα. Η τακτική συντήρηση του λέβητα γίνεται στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Το άναμμα του λέβητα μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα με την λειτουργία ηλεκτρικής αντίστασης ή συσκευής υπέρθερμου αέρα. Μετά από τον πρώτο κύκλο λειτουργίας, ο λέβητας κρατά τόση θερμοκρασία ώστε το υλικό καύσης αναφλέγεται μόλις οδηγηθεί στον θάλαμο καύσης ακόμη και πολλές ώρες μετά την διακοπή της λειτουργίας του.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα του λέβητα pellet παρακολουθούν ζωτικά σημεία της συσκευής όπως την θερμοκρασία του θαλάμου καύσης και των καυσαερίων. Τα πιο εξελιγμένα προϊόντα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν αυτόματα την ποιότητα του καυσίμου και διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα προγραμματισμού της λειτουργίας τους.

Φυλλάδιο

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός του λέβητα Βιομάζας – Pellet για την εφαρμογή σας

 

Πίνακες ελέγχου

 

Πίνακες ελέγχου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

GH10RA

Ψηφιακός πίνακας για λέβητες στερεών καυσίμων με κοχλία τροφοδοσίας

GH10NA

Ψηφιακός πίνακας για λέβητες ξύλων με ανεμιστήρα

GH11NA

Ψηφιακός πίνακας για λέβητες ξύλων με ανεμιστήρα

GA01HA

Θερμοστάτης χώρου – εσωτερική μονάδα ελέγχου για σύνδεση με τον ελεγκτή GH11NA

GH21PB

Ψηφιακός πίνακας για λέβητες pellet και βιομάζας

GH21RA

Controller για λέβητα κεντρικής θέρμανσης με κοχλία τροφοδοσίας

FAN WP-11

Ανεµιστήρας για τοποθέτηση σε λέβητες στερεών καυσίµων

 

Καυστήρες Pellet

 

Καυστήρες Pellet Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εξειδίκευση της εταιρίας μας εγγυάται την σωστή εγκατάσταση του καυστήρα, την εκκίνηση-ρύθμισή του και την τεχνική υποστήριξη όποτε χρειαστεί.
Η εταιρία μας προτείνει και εφαρμόζει καυστήρες Pellet, οι οποίοι:
Είναι καυστήρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε όλα τα θερμικά συστήματα που χρησιμοποιούν παραδοσιακά καύσιμα.
Είναι καυστήρες που ελέγχουν τη διαδικασία της καύσης και προσαρμόζουν την ισχύς τους (αλλάζοντας την ποσότητα του καυσίμου και του αέρα) ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος έτσι ώστε να διατηρούν την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα.
Παρέχουν πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία έναυσης και καύσης με τη βοήθεια κάποιων ελεγκτών όπως είναι ο φωτοαισθητήρας και κατ‘ επιλογήν ο αισθητήρας Λάμδα.
Τα χαρακτηριστικά των υλικών που είναι κατασκευασμένοι οι καυστήρες επιτρέπουν τη λειτουργία τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για φθορά ακόμα και σε απαιτητικές εφαρμογές.
Οι ελεγκτές (controllers) είναι σύγχρονοι μικροεπεξεργαστές οι οποίοι δεν ελέγχουν μόνο τον καυστήρα, αλλά ολόκληρο το κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Η συσκευή μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε Δοχεία Αδρανείας και Δοχεία Αποθήκευσης Ζεστού νΕρού Χρήσης, Κυκλώματα Θέρμανσης με Αισθητήρες Θερμοκρασίας Χώρου, Αντιστάθμιση, Ηλιακό Σύστημα.
Οι controllers ελέγχουν τη διαδικασία καύσης, παρέχοντας επαρκείς ποσότητες αέρα και καυσίμου. Χάρη στο προηγμένο αλγόριθμο και τη δυνατότητα ρύθμισης των πολλών παραμέτρων του συστήματος μπορεί εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες του συστήματος θέρμανσης.
Οι καυστήρες Pellet που αντιπροσωπεύει η εταιρία μας σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε εύκολα το υπάρχον σύστημα πετρελαίου σας σε σύστημα καύσης pellet αλλάζοντας μόνο τον καυστήρα πετρελαίου.
Όλοι οι καυστήρες pellet δε μπορούν να μετατρέψουν το παλιό σας σύστημα πετρελαίου σε σύγχρονο σύστημα καύσης pellet σε αντίθεση με τους καυστήρες pellet της εταιρία μας οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν στους περισσότερους λέβητες που χρησιμοποιούν καυστήρα πετρελαίου καθώς και σε όλους τους ξυλολέβητες.
• Λέβητες Πετρελαίου
Η αναβάθμιση του παλιού σας συστήματος θέρμανσης με πετρέλαιο δεν απαιτεί καμία αλλαγή της εγκατάσταης. Όλο το υπάρχον υδραυλικό σύστημα και τα στοιχεία ασφαλείας παραμένουν. Ακριβώς όπως στο σύστημα πετρελαίου σας έτσι και μετά την αντικατάσταση του καυστήρα με τον καυστήρα Pellet το σύστημα δουλεύει με θερμοστάτη και με όλα τα άλλα στοιχεία που είναι ήδη εγκατεστημένα στο σύστημα θέρμανσης. Το αυτοματοποιημένο σύστημα ανάφλεξης θα κάψει τα pellets σας μόνο όταν ο θερμοστάτης σας δώσει εντολή.
Αφού γίνει η αντικατάσταση ο καυστήρας του pellet μπορεί να απεγκατασταθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να τον μεταφέρεται όπου επιθυμείτε, ο παλιός καυστήρας μπορεί να ξαναεγκατασταθεί πολύ γρήγορα. Ο καυστήρας και η δεξαμενή εγκαθίστανται από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Το σύστημα είναι ασφαλές και αξιόπιστο.
• Ξυλολέβητες
Αν θερμαίνεται το σπίτι σας με ξυλολέβητα και κουραστήκατε να κόβετε και να κουβαλάτε ξύλα ο καυστήρας pellet θα μετατρέψει εύκολα το σύστημα σας σε αυτόματο σύστημα καύσης pellet.
• Μη εφικτή Μετατροπή
Εάν η τοποθέτηση του καυστήρα pellet στο υφιστάμενο σύστημα σας δεν είναι εφικτή, η εταιρία μας σας προτείνει ολοκληρωμένα συστήματα pellet.
Οι καυστήρες Pellet της εταιρίας μας μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών είτε πρόκειται για μικρά οικιακά συστήματα είτε για απαιτητικές επαγγελματικές & βιομηχανικές εφαρμογές. Η ισχύς των καυστήρων ξεκινάει από τα 5kW και φτάνει εως τα 350kW. Το λογισμικό του πίνακα ελέγχου των καυστήρων είναι συμβατό και προσαρμόζεται σε λέβητες όλων των τύπων όπως: λέβητες νερού, λαδιού, ατμού, αερολέβητες. Οι καυστήρες τοποθετούνται ιδανικά σε: φούρνους, στεγνωτήρια και πολλές άλλες επαγγελματικές εφαρμογές.
• Κατοικίες
Οι καυστήρες pellet που σας προτείνουμε μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα πετρελαίου, αερίου ή ξύλου και να τον μετατρέψει σε λέβητα καύσης pellet. Εκτός από την προσαρμογή του στο ήδη υπάρχον σύστημα ο καυστήρας Pellet μπορεί να αποτελέσει την καρδιά ενός γνήσιου συστήματος καύσης pellet.
• Ξενοδοχεία
Οι καυστήρες pellet που σας προτείνουμε μπορύν να προσαρμοστούν σχεδόν σε όλους τους λέβητες πετρελαίου ή αερίου ανεξαρτήτως μεγέθους. Στα ξενοδοχεία που υπάρχουν μεγάλοι λέβητες των οποίων η αποξήλωση και η απομάκρυνση τους απαιτεί υψηλό κόστος και είναι χρονοβόρα η λύση της αντικατάστασης μόνο του καυστήρα πετρελαίου με τους καυστήρες pellet της εταιρίας μας είναι ιδανική καθώς μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδα εγκατάστασης και φυσικά υπάρχει μεγάλη μείωση στα έξοδα λειτουργίας.
• Φούρνοι
Οι καυστήρες Pellet που σας προτείνουμε αποτελούν ιδανική λύση για φούρνους αρτοποιών μειώνοντας κατά πολύ το κόστος λειτουργίας τους. Οι καυστήρες της εταιρίας μας είναι κατάλληλοι για τη μετατροπή ενός φούρνου που χρησιμοποιεί υγρά ή αέρια καύσιμα, σε φούρνο που θα χρησιμοποιεί καύσιμο pellet . Η προσαρμογή του καυστήρα μπορεί να γίνει στους περισσότερους τύπους φούρνων είτε αυτοί είναι σωληνωτοί, κυκλοθερμικοί είτε ξύλου. Με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου του καυστήρα πετυχαίνουμε ομαλή λειτουργία και υψηλή απόδοση του συστήματος.
• Βιοτεχνικά Κτίρια – Αποθήκες
Οι καυστήρες pellet που σας προτείνουμε μπορούν να προσαρμοστούν σε όλους τους τύπους λεβήτων είτε αυτοί είναι λέβητες νερού, ατμού, λαδιού ή αερολέβητες. Επίσης οι καυστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές όπως στεγνωτήρια, ξηραντήρια, φούρνους βαφής κτλ
• Σχολεία – Δημόσια Κτίρια
Οι καυστήρες Pellet της εταιρίας μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλα κτίρια όπως σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια καθιστώντας τη θέρμανση πολύ οικονομικότερη σ’ αυτά τα μεγάλα ενεργοβόρα κτίρια
Η συνεργασίες της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ με τις πιο εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής καυστήρων πέλλετ, όπως Megatherm, Thermiki και Ferroli σας προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα με μία μεγάλη γκάμα καυστήρων πέλλετ που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε τεχνοοικονομική ζήτηση, με γνώμονα τη μέγιστη απόδοση και τις οικονομικής απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Φυλλάδιο

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός του καυστήρα Pellet για την εφαρμογή σας

 

Ενεργειακά Τζάκια

 

Ενεργειακά Τζάκια Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια, συνδυάζουν τη θαλπωρή του παραδοσιακού τζακιού όμως με υψηλή απόδοση, μεγάλη εξοικονόμηση στην καύση ξύλων και μέγιστη ασφάλεια.
Το βασικό πλεονέκτημα των ενεργειακών τζακιών σε σύγκριση με τα απλά τζάκια είναι ότι εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγουν είτε διοχετεύοντας την σωστά στον αέρα του χώρου.

Τα ενεργειακά τζάκια μπορούν να αξιοποιήσουν το 70-90% της θερμογόνου δύναμης της καύσιμης ύλης, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τζάκια που εκμεταλλεύονται μόνο το 10-20%.

Κατά την εγκατάσταση ενός ενεργειακού αερόθερμου τζακιού πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά συγκεκριμένων βημάτων για να έχουμε απόδοση, οικονομία και ασφάλεια κατά τη λειτουργία του.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για την σωστή επιλογή και ασφαλής εγκατάσταση των ενεργειακών αερόθερμων τζακιών….

 

Τζάκια Καλοριφέρ

 

Τζάκια Καλοριφέρ από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το τζάκι καλοριφέρ επιτυγχάνει ότι και το αερόθερμο, δηλαδή την θέρμανση του σπιτιού. Η σημαντική τους διαφορά τους είναι ότι ζεσταίνει το χώρο με την κυκλοφορία ζεστού νερού στα σώματα του καλοριφέρ, λειτουργεί δηλαδή όπως ένας λέβητας και έτσι επιτυγχάνει κεντρική θέρμανση όλης της κατοικίας σε αντίθεση με τα αερόθερμα τζάκια που απαιτούν δίκτυα αεραγωγών προς όλα τα δωμάτια, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις ειδικά σε υφιστάμενα σπίτια είναι αδύνατον.

Με το ζεστό νερό που παράγει το τζάκι καλριφέρ μπορούμε να ζεστάνουμε ομοιόμορφα όλο το σπίτι μας μέσω των σωμάτων καλοριφέρ, ενώ ζεσταίνει επίσης και το boiler για να έχουμε ζεστό νερό χρήσης. Μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με λέβητα πετρελαίου, αερίου, στερεών καυσίμων, με ηλεκτρικό λέβητα ή και με αντλία θερμότητας.
Κατά την εγκατάσταση ενός υδραυλικού τζακιού καλοριφέρ πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά συγκεκριμένων βημάτων για να έχουμε απόδοση, οικονομία και ασφάλεια κατά τη λειτουργία του.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για την σωστή επιλογή και ασφαλής εγκατάσταση των υδραυλικών τζακιών καλοριφέρ….

 

Κασέτες Ξύλου

 

Κασέτες Ξύλου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι κασέτες ξύλου είναι η ιδανική επιλογή για να σώσουμε και να ανανεώσουμε τα παλιά τζάκια που δημιουργούν προβλήματα και να τετραπλασιάσουμε τη θερμική τους απόδοση.
Η σειρά κασετών ξύλου με πλαίσιο από ατσάλι και εργονομικό θάλαμο καύσης, διαθέτουν σύγχρονη τεχνολογία λειτουργίας για να δώσουν εξαιρετικές αποδόσεις.
Η διανομή του αέρα εγγυάται μια άριστη καύση, μια σταθερά έντονη φλόγα και υψηλές θερμοκρασίες.
Οι κασέτες ξύλου ή αλλιώς ένθετες εστίες, είναι ειδικά κατασκευασμένες εστίες ώστε να τοποθετούνται σε υπάρχοντα ανοικτά τζάκια με σκοπό να τα μετατρέψουν σε ενεργειακά, αερόθερμα τζάκια.
Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των ενεργειακών τζακιών και στα περισσότερα μοντέλα έχουν και ενσωματωμένο ανεμιστήρα για την διάχυση του ζεστού αέρα στον χώρο για μεγιστοποίηση της απόδοσης.
Τοποθετούνται εύκολα, χωρίς πολλά μερεμέτια, μέσα σε λίγες ώρες. Μεταμορφώνουν το παλιό κλασσικό τζάκι σε ένα σύγχρονο ενεργειακό, αερόθερμο τζάκι, οικονομικό στη λειτουργία, εύκολο στη χρήση και με μεγάλη απόδοση.
Όλες οι συμβατικές εστίες μπορούν να γίνουν ενεργειακές ανεξαρτήτως των διαστάσεών τους, καθώς η κάθε νέα, ενεργειακή, ένθετη εστία – κασέτα ξύλου προσαρμόζεται απολύτως στην ήδη υπάρχουσα συμβατική, όποιο και αν είναι το σχήμα ή οι διαστάσεις αυτής.
Οι ένθετες εστίες – κασέτες χρησιμοποιούνται για να «διορθώσουν» τζάκια που καπνίζουν ή τζάκια με χαμηλές θερμικές αποδόσεις. Μπαίνουν ένθετα στις ήδη υπάρχουσες εστίες, διαθέτουν πόρτα με κεραμικό γυαλί η οποία ανοίγει στο πλάι. Οι ένθετες εστίες έχουν χαμηλή κατανάλωση ξύλου και υψηλή απόδοση ενώ ακολουθούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές για να ζεσταίνουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια τον χώρο.
Ανάλογα με τον τύπο του συμβατικού τζακιού (μίας, δύο, τριών όψεων ή ελεύθερο στη μέση του χώρου) προσαρμόζεται και ο αντίστοιχος τύπος ένθετης κασέτας.
Οι κασέτες ξύλου πραγματοποιούν πρωτογενή και δευτερογενή καύση ενώ υπάρχουν μοντέλα και με τριτογενή καύση, διαθέτουν θερμοθάλαμο από μαντέμι ή με επένδυση βερμικουλίτη.
Διαθέτουν επίσης ανεμιστήρα για την μεταφορά του ζεστού αέρα και οι περσίδες του αέρα είναι ενσωματωμένες στο έμπροσθεν τμήμα της εστίας. Επίσης μπορούν να συνδεθούν με αεραγωγούς για μεταφορά ζεστού αέρα και σε διπλανούς χώρους.

  • Η κασέτα τζακιού, απαιτεί εξωτερικό αέρα για την καύση όπως γίνεται και με όλα τα άλλα τζάκια. Εάν αυτό δεν γίνει τότε η κασέτα θα καπνίζει. Ακόμη, ο εσωτερικός αέρας του τζακιού που θα καίγεται θα είναι πολύ ανθυγιεινός.
  • Στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, είναι απαραίτητη η καμινάδα. Η καμινάδα που συνδέεται με την κασέτα, πρέπει να είναι λεία, ανοξείδωτη μονού ή διπλού τοιχώματος. Η μονού τοιχώματος, επιλέγεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ήδη καμινάδα ενώ η διπλού εφόσον χρειάζεται νέα καμινάδα.
  • Είναι βασικό στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, να μονώνεται το σημείο που συνδέεται η παλιά καμινάδα με την κασέτα αλλά και η μόνωση του ίδιου του παλιού τζακιού.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι κασέτες ξύλου μπορεί να είναι αερόθερμες για την θέρμανση του χώρου μέσου ζεστού αέρα ή υδραυλικές – καλοριφέρ για την σύνδεση τους με την εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης της κατοικίας.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ προτείνει, προμηθεύει και υποστηρίζει τεχνικά με εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης καθώς και συντήρησης και after sales service τις πλέον σύγχρονης αισθητικής και τεχνολογίας κασέτες ξύλου. Συνεργάζεται με τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες όπως EdilKamin και Volcano , εξασφαλίζοντας ασφάλεια λειτουργίας, υψηλή απόδοση και μέγιστη εξοικονόμηση.

Εμπορικό Φυλλάδιο Προϊόντος

Μεταφερθείτε στο e-shop

 

Σόμπες Pellet

 

Σόμπες Pellet απο την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι αερόθερμες σόμπες Pellet που αντιπροσωπεύει η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ –ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτουν μια σειρά από χρώματα και εξωτερικές εμφανίσεις ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Ο σχεδιασμός τους γίνεται με προσοχή στην λεπτομέρεια. Θερμάνετε εύκολα το σπίτι σας χρησιμοποιώντας την θέρμανση με pellets, ανεξαρτητοποιηθείτε από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου και εγκαθιστώντας εύκολα μια Αερόθερμη Σόμπα Pellet.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας, την τοποθέτηση, την συντήρηση και την σημαντικότητα της καμινάδας και επιλέξτε την ιδανική αερόθερμη σόμπα pellet για τον δικό σας χώρο…

 

Σόμπες Ξύλου

 

Σόμπες Ξύλου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η ξυλόσομπα, ειδικά στις μέρες μας όπου η τιμή του πετρελαίου είναι πλέον απαγορευτική για τη θέρμανση πολλών νοικοκυριών, έχει δώσει την λύση σε πολλά σπίτια τα τελευταία χρόνια. Είναι σίγουρα μία λύση που συνδυάζει χαμηλό κόστος λειτουργίας αλλά και χαμηλό κόστος αγοράς και τοποθέτησης.
Οι σόμπες ξύλου έχουν επίσης το χαρακτηριστικό ότι μπορούν να τοποθετηθούν στον χώρο γρήγορα και εύκολα, ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία υποδομή.
Τα μοντέλα που διακρίνουν τις σόμπες ξύλου είναι πολλά και μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης αλλά και τις αισθητικές απαιτήσεις οποιοδήποτε πελάτη.
Κλασσικές, με ή χωρίς φούρνο μαγειρέματος, ενεργειακές, αερόθερμες, ατσάλινες, μαντεμένιες, είναι οι περισσότερες κατηγορίες που συναντάμε.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις κατηγορίες σε σόμπες ξύλου και επιλέξτε την ιδανική υδραυλική σόμπα για τον δικό σας χώρο…

 

Καμινάδες

 

Καμινάδες από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Είτε πρόκειται για λέβητα (ξύλου, πέλλετ, πετρελαίου, αερίου), είτε για τζάκι ή για σόμπα (ξύλου, πέλλετ, πετρελαίου), η σωστή καμινάδα αποτελεί το μέρος του συστήματος στο οποίο οφείλεται η τέλεια καύση, η οικονομική λειτουργία και η ασφάλεια της εγκατάστασης.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον υπολογισμό, την σωστή τοποθέτηση και τον καθαρισμό της καμινάδας, για λέβητες, τζάκια και σόμπες.

 

Συλλέκτες λεβητοστασίου – συλλέκτες fan coils – συλλέκτες υγραερίου

 

Συλλέκτες λεβητοστασίου – συλλέκτες fan coils – συλλέκτες υγραερίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – Παλιογιάννης σε συνεργασία ελληνικά εργοστάσια παραγωγής, διαθέτει συλλέκτες άριστης κατασκευής.

Συλλέκτες λεβητοστασίου

Οι συλλέκτες λεβητοστασίου έχουν πλήθος εφαρμογών είτε ως συλλέκτες κυκλοφορητών για την τοποθέτηση δύο ή περισσοτέρων κυκλοφορητών στον συλλέκτη είτε ως συλλέκτες ηλεκτροβανών για την αντίστοιχη εγκατάσταση πλήθους ηλεκτροβανών αυτονομίας στον συλλέκτη.
Οι συλλέκτες λεβητοστασίου δίνουν λύσεις για οποιαδήποτε εγκατάσταση συνδέοντας σε αυτούς κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες, χειροκίνητες βάνες κλπ.
Διατίθενται από την εταιρία μας σε διάφορες κατασκευές διατομών και πλήθους παροχών ώστε να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή.
Επίσης μπορούν να κατασκευαστούν κατόπιν παραγγελίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάποιας ειδικής εφαρμογής.

 

Συλλέκτες fan coil

Οι συλλέκτες fan coil προορίζονται για την διανομή των σωληνώσεων στις τερματικές μονάδες αέρα – νερού (fan coil units) και κατασκευάζονται σε μια μεγάλη γκάμα πλήθους προσαγωγών και επιστροφών των δικτύων καθώς και των αναμονών για τις κεντρικές στήλες.

 

Συλλέκτες υγραερίου

Οι συλλέκτες υγραερίου βρίσκουν εφαρμογή είτε σε συστοιχίες φιαλών υγραερίου ή και δεξαμενών υγραερίου, ως συλλέκτες συλλογής, είτε για την διανομή του αερίου σε πλήθους συσκευών (λέβητας, κουζίνα, εστίες κλπ), ως συλλέκτες διανομής.

Κατασκευάζονται με αυστηρά κριτήρια και πιστοποιούνται για την ασφάλεια αντοχής τους.

 

Εξαρτήματα Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

 

Εξαρτήματα Εγκαταστάσεων Θέρμανσης από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η κατασκευή ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης απαιτεί για την ολοκλήρωσή της, μια σειρά από εξαρτήματα και βοηθητικά υλικά εγκατάστασης.
Βαλβίδες ασφαλείας, δοχείο διαστολής, αυτόματος πληρώσεως, κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες, φίλτρα νερού για την προστασία της εγκατάστασης, ανόδιο, εξαεριστικά δικτύου, φίλτρο πετρελαίου, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα πετρελαίου, θερμόμετρα, μανόμετρα, υδροστάτες, θερμοστάτες χώρου, πίνακας αυτονομίας, βάνες – διακόπτες, βαλβίδες αντεπιστροφής, συλλεκτοδιανομείς, αποτελούν τον κύριο εξοπλισμό των δικτύων κεντρικής θέρμανσης.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιλογή των εξαρτημάτων θέρμανσης για μία ασφαλής και οικονομική λειτουργία της εγκατάστασή σας…

 

Θερμοστάτες χώρου

 

Θερμοστάτες χώρου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο θερμοστάτης χώρου είναι μια συσκευή με την οποία ελέγχουμε και ρυθμίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο που βρίσκεται τοποθετημένος ο θερμοστάτης, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει την λειτουργία μιας συσκευής ή ενός συστήματος θέρμανσης ή ψύξης.
Μηχανικοί (διμεταλλικοί) θερμοστάτες, ηλεκτρονικοί, χρονοπρογραμματιζόμενοι, PID θερμοστάτες, ασύρματοι, με σύνδεση Wi-Fi.
Ποια από όλες τις κατηγορίες θερμοστατών χώρου να επιλέξετε;
Ενημερωθείτε αναλυτικά για την επιλογή του κατάλληλου θερμοστάτη στον δικό σας χώρο….

 

Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας

 

Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εξοικονόμηση ενέργειας στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μικρών αλλά και μεγάλων κτιρίων.
Από μία κατοικία έως ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με ταυτόχρονη αύξηση των συνθηκών άνεσης και ο έλεγχος της λειτουργίας των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποτελεί πλέον την ανάγκη εφαρμογής συστημάτων και εξαρτημάτων αυτοματισμού και ελέγχου, με σκοπό την μέγιστη εξοικονόμηση λειτουργίας, τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος και την δημιουργία συνθηκών άνεσης.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα συστήματα και εξαρτήματα εξοικονόμησης ενέργειας και τον τρόπο που μπορείτε να αναβαθμίσετε την εγκατάσταση θέρμανσης, κλιματισμού ή και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης της κατοικίας ή της επιχείρηση σας, απολαμβάνοντας οικονομία καυσίμου και καλύτερες συνθήκες άνεσης.

 

Υδροκυκλωνικά – Μαγνητικά Φίλτρα

 

Υδροκυκλωνικά – Μαγνητικά Φίλτρα από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η χρήση σύγχρονων συσκευών και εξαρτημάτων θέρμανσης, όπως λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου και αερίου, αντλίες θερμότητας, ηλεκτρονικούς κυκλοφορητές inverter, απαιτεί οπωσδήποτε την τοποθέτηση στο σύστημα μας ενός υδροκυκλωνικού – μαγνητικού φίλτρου.
Σε μία εγκατάσταση θέρμανσης και κλιματισμού με την πάροδο του χρόνου και κατά την λειτουργία του συστήματος δημιουργούνται μεταλλικά και μη μεταλλικά σωματίδια (ρινίσματα, μούργα, επικαθίσεις, υπολείμματα κολλήσεων, ρινίσματα ανοδίου κλπ).
Η διέλευση του νερού της εγκατάστασης από το εσωτερικό ενός λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου ή αερίου καθώς και από μία αντλία θερμότητας, γίνεται μέσα από μικρής διαμέτρου εναλλάκτες θερμότητας και όχι από έναν μεγάλο θάλαμο όπως γινόταν για παράδειγμα στους συμβατικούς λέβητες πετρελαίου.
Οι εναλλάκτες αυτοί λόγω του μικρού τους μεγέθους διαδρομής είναι πολύ επιρρεπείς στο βούλωμα από τις παραπάνω ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στο νερό της εγκατάστασης. Επίσης πριν το τελικό βούλωμα του λέβητα ή της αντλίας, οι συνεχώς περισσότερες επικαθίσεις που συσσωρεύονται στις συσκευές μειώνουν κάθε φορά και περισσότερο την απόδοση του μηχανήματος.
Επίσης οι ηλεκτρονικοί κυκλοφορητές inverter λόγω του μαγνητικού τους πεδίου, γεμίζουν πολύ γρήγορα με ρινίσματα και κάθε είδους επικαθίσεις της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους.
Τέλος οι παραπάνω επικαθίσεις εκτός από την καταστροφή των συσκευών, αποτέλεσμα έχουν και τη σημαντική μείωση της απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων ή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, διότι δημιουργούν ένα θερμομονωτικό στρώμα για παράδειγμα εντός των θερμαντικών σωμάτων με αποτέλεσμα την μείωση της ικανότητας μετάδοσης της θερμότητας στον χώρο.

Για την προστασία του συστήματος μας από τα παραπάνω φαινόμενο εγκαθιστούμε πλέον υδροκυκλωνικά – μαγνητικά φίλτρα.
Η κατασκευή αυτών των φίλτρων είναι τέτοια που το νερό της εγκατάστασης καθώς διέρχεται μέσα από αυτά στροβιλίζεται, αποκολλώντας τις ακαθαρσίες μεταλλικές και μη μεταλλικές που μεταφέρονται στο νερό και στη συνέχεια τα μεν μεταλλικά στοιχεία προσκολλούνται και συγκρατούνται στο εσωτερικό του φίλτρου λόγω ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου που δημιουργούν οι μαγνήτες του φίλτρου, τα δε μη μεταλλικά επικάθονται στο κάτω μέρος του φίλτρου λόγω του υδροκυκλωνισμού. Κατά τον καθαρισμό του φίλτρου, απομακρύνονται οι μαγνήτες από αυτό με αποτέλεσμα τα μεταλλικά στοιχεία να αποκολλούνται και με το άνοιγμα του διακόπτη εκκένωσης του φίλτρου, αυτά να αποβάλλονται μαζί με τα μη μεταλλικά στοιχεία που συγκρατιόνται στο εσωτερικό του φίλτρου.
Επίσης η χρήση ειδικών χημικών υγρών που αναμιγνύονται με το νερό εντός των εγκαταστάσεων, προσδίδουν μεγαλύτερη ευκολία διαχωρισμού και συγκράτησης των επικαθίσεων στο φίλτρο, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τέλος στην περίπτωση που η εγκατάσταση μας έχει μειωμένη απόδοση λόγω συσσώρευσης επικαθίσεων ή έχουν δημιουργηθεί βουλώματα στις συσκευές ή στα θερμαντικά σώματα, υπάρχει μια άλλη σειρά κατάλληλων χημικών υγρών που με τη χρήση μιας συσκευής – αντλίας δυναμικής πλύσης, μπορούν να καθαρίσουν εντελώς την εγκατάσταση και να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής, Sentinel, Brass Form, Far, διαθέτει υδροκυκλωνικά – μαγνητικά φίλτρα και χημικά καθαρισμού των εγκαταστάσεων, άριστης ποιότητας και αξιοπιστίας σε μεγάλη γκάμα.
Επίσης μπορεί να αναλάβει τον χημικό καθαρισμό της εγκατάστασης, επαναφέροντας το σύστημα σας στην μέγιστη απόδοση του.

Φυλλάδιο

Ζητήστε μας προσφορά για χημικό καθαρισμό

 

Υδραυλικός διαχωριστής – υδραυλική γέφυρα

 

Υδραυλικός διαχωριστής – υδραυλική γέφυρα από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης ή και κλιματισμού, σε πολλές περιπτώσεις εφαρμογών, η κατασκευή του συστήματος απαιτεί περισσότερους του ενός κυκλοφορητή για την κάλυψη των αναγκών του εγκατάστασης.
Τι γίνεται όμως με την προστασία π.χ του λέβητα όταν κάποια από τα δίκτυα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα και η θερμοκρασία επιστροφής αρκετά χαμηλή;
Τι γίνεται όταν στο σύστημα μας λειτουργούν π.χ δύο ή περισσότεροι κυκλοφορητές που εξυπηρετούν ο καθένας ξεχωριστά κυκλώματα αλλά με τελείως διαφορετικές ανάγκες σε παροχή και μανομετρικό. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτήν την περίπτωση η λειτουργία ενός μεγαλύτερου κυκλοφορητή δεν επηρεάζει την λειτουργία του μικρότερου κυκλοφορητή;

 

Υλικά Εγκατάστασης – Δεξαμενές και Φιάλες Υγραερίου

 

Υλικά Εγκατάστασης – Δεξαμενές και Φιάλες Υγραερίου από την Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το υγραέριο είναι μία αξιόπιστη, αποδοτική, άνετη και οικονομική λύση για την θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και το μαγείρεμα μιας κατοικίας ή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία κλπ, η χρήση του υγραερίου αποτελεί την πλέον αποδοτική και οικονομική λύση για την κουζίνα της επιχείρησης. Επίσης σε πολλές εφαρμογές στον βιοτεχνικό και βιομηχανικό τομέα η χρήση του υγραερίου είναι η αναγκαία και αξιόπιστη λύση για την αποδοτική λειτουργία της εγκατάστασης.
Σε όλες τις περιπτώσεις εγκατάστασης υγραερίου, για την ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία της εφαρμογής, απαιτούνται τα κατάλληλα και πιστοποιημένα υλικά και εξαρτήματα υγραερίου.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ διαθέτει πλήρης γκάμα πιστοποιημένων υλικών και εξαρτημάτων για την κατασκευή μιας ασφαλούς εγκατάστασης υγραερίου, όπως:
Σωληνώσεις και εξαρτήματα σωληνώσεων υγραερίου.
Σφαιρικοί διακόπτες υγραερίου.
Ρυθμιστές υψηλής και χαμηλής πίεσης υγραερίου.
Φίλτρα υγραερίου.
Ανιχνευτές διαρροής υγραερίου.
Ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες υγραερίου.
Συλλέκτες φιαλών υγραερίου.
Συλλέκτες διανομής συσκευών υγραερίου κλπ.

Επίσης η Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρία υγραερίου ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε διαθέτει εμφιαλωμένο υγραέριο σε όλους τους τύπους φιαλών (μίγμα 3kg, μίγμα 10kg, προπάνιο 10kg, προπάνιο 13kg, προπάνιο 25kg) καθώς και δεξαμενές υγραερίου για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων εγκαταστάσεων.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα υλικά και εξαρτήματα που χρειάζεστε για την ασφαλής εγκατάσταση υγραερίου στην κατοικία σας ή στην επιχείρησή σας….