Θερμαντικά Σώματα

Ο πιο διαδεδομένος τύπος θέρμανσης των εσωτερικών δωματίων σε ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, αποτελούν στη χώρα μας, τα θερμαντικά σώματα. Σήμερα τα πιο διαδεδομένα θερμαντικά σώματα είναι τα σώματα τύπου πάνελ και διακρίνονται σε εσωτερικού και εξωτερικού βρόγχου. Το χρώμα τους είναι συνήθως λευκό και το ύψος τους κυμαίνεται από 30cm έως 90cm. To μήκος τους ξεκινάει από 40cm και μπορεί να φτάσει έως και τα 2 μέτρα. Η επιλογή του μεγέθους των σωμάτων γίνεται σύμφωνα με τις θερμικές ανάγκες του χώρου που θέλουμε να ζεστάνουμε.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελεί τον εξειδικευμένο σύμβουλο σας για την καλύτερη λύση στην επιλογή ποιοτικών θερμαντικών σωμάτων με σίγουρη θερμική απόδοση και αισθητική.

Η συνεργασίες της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ με τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής θερμαντικών σωμάτων, όπως Korado, Delonghi, Kermi και Buderus σας προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα με μία μεγάλη γκάμα θερμαντικών σωμάτων, σε όλες τις διαστάσεις, σε κλασικά αλλά και διακοσμητικά θερμαντικά σώματα, διάφορα χρώματα και πολλές επιλογές.

Θερμαντικά σώματα πάνελ εξωτερικού βρόγχου

Γενικότερα τα θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ χαρακτηρίζονται από κάποια βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά σώματα ΑΚΑΝ (φέτες) ή και από άλλα θερμαντικά σώματα.
Μερικά από τα πλεονεκτήματα τους είναι η καλύτερη αισθητική ενσωμάτωση στην σύγχρονη αρχιτεκτονική των κτιρίων, η ευκολότερη και πιο ελαφριά τοποθέτηση τους στους τοίχους, γρηγορότερη θέρμανση του χώρου, μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της μικρότερης χωρητικότητας τους σε νερό και άρα της ταχύτερης θέρμανσης του, ασφαλέστερος σχεδιασμός του σώματος σε σχέση με τα κλασσικά σώματα σε ότι αφορά κατοικίες και κτίρια που δραστηριοποιούνται μικρά παιδιά.
Τα διαθέσιμα μήκη των θερμαντικών σωμάτων τύπου πάνελ είναι από 30 εκατοστά έως 2,0 μέτρα, τα ύψη από 20 έως 90 εκατοστά ενώ σε ότι αφορά το πάχος δια κρίνονται σε τρεις τύπους 11, 22 και 33 με αντίστοιχος πάχος 5, 10,5 και 16 εκατοστά.

Τα θερμαντικά σώματα πάνελ τύπου εξωτερικού βρόγχου είναι αυτά που διαθέτουν τέσσερα σημεία σύνδεσης, δύο σε κάθε μία από τις πλαϊνές πλευρές τους και μπορούν να συνδεθούν είτε με απλούς ίσους ή γωνιακούς διακόπτες σωμάτων ή με διακόπτες εξωτερικού βρόγχου αναλόγως την υποδομή του δικτύου σωληνώσεων της εγκατάστασης. Πολύ πρακτικό για λόγους αισθητικής και καθαριότητας, στις περιπτώσεις που είμαστε στη φάση εγκατάστασης των σωληνώσεων σε μια καινούρια οικοδομή, είναι οι παροχές των θερμαντικών σωμάτων να γίνονται από τον τοίχο με την χρήση ειδικών υλικών εντοιχισμού, ώστε με την τοποθέτηση στο σώμα του αντίστοιχου «σπαστού» διακόπτη εξωτερικού βρόγχου επιτυγχάνεται κορυφαίο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς τα σώματα μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το πάτωμα, αφετέρου διευκολύνεται η υγιεινή και καθαριότητα κάτω από το σώμα.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός των θερμαντικών σωμάτων για την εφαρμογή σας

Θερμαντικά σώματα πάνελ εσωτερικού βρόγχου

Τα θερμαντικά σώματα ενσωματωμένου βρόγχου, γνωστά και ως Ventil, αποτελούν νέα τάση, καθώς προσφέρουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ εξωτερικού βρόγχου.
Ένα από τα σημαντικά σημεία που πρέπει να εστιάσουμε είναι το πλεονέκτημα τους ότι διαθέτουν από το εργοστάσιο ενσωματωμένη θερμοστατική βαλβίδα και χρειάζεται μόνο η προσθήκη θερμοστατικής κεφαλής.
Τα θερμαντικά σώματα ενσωματωμένου βρόγχου διαθέτουν πιο καλαίσθητη εμφάνιση σε σχέση με αυτά του εξωτερικού βρόγχου και αποτελούν μία υψηλής αισθητικής παρουσία, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακόπτες και σωληνάκια που εξέχουν στο πλάι του πάνελ, ενώ μπορούμε (με ειδικά σετ) να αποφύγουμε τις ενοχλητικές τρύπες στο πάτωμα επιλέγοντας τροφοδότηση από τον τοίχο, επιτυγχάνοντας και πιο όμορφο αποτέλεσμα και διευκόλυνση στην επίτευξη καθαριότητας και υγιεινής των χώρων.
Εξασφαλίζεται έτσι μακροζωία και σιγουριά στην εγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κίνδυνοι διαρροών, ή διάβρωσης , φαινόμενα που συνήθως παρουσιάζονται στα σωληνάκια των διακοπτών εξωτερικού βρόγχου, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε κτυπήματα και τραυματισμούς καθώς εξέχουν στο πλάι του σώματος.
Ακόμα τα θερμαντικά σώματα ενσωματωμένου βρόγχου καταλαμβάνουν λιγότερη επιφάνεια, σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού βρόγχου, διευκολύνοντας την εκμετάλλευση των χώρων, χάρις στον διακόπτη τύπου Η σύνδεση με τις σωληνώσεις της εγκατάστασης γίνεται στο κάτω μέρος του σώματος και μάλιστα με ελεύθερη επιλογή δεξιάς, ή αριστερής τοποθέτησης και επιλογή διακόπτη για παροχή από το πάτωμα, ή από τον τοίχο.
Ειδικά υλικά εγκατάστασης για σύνδεση του σώματος από τον τοίχο
Για την επίτευξη του κορυφαίου αισθητικού αποτελέσματος όσον αφορά την υδραυλική σύνδεση των θερμαντικών σωμάτων, θα πρέπει να γίνει αναφορά στην πλήρη γκάμα ειδικών σετ τροφοδότησης από τον τοίχο, αντί από το πάτωμα, τα οποία προσφέρουν αφενός κορυφαία αισθητική, καθώς τα σώματα μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το πάτωμα, αφετέρου διευκολύνεται η υγιεινή και καθαριότητα κάτω από το σώμα.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός των θερμαντικών σωμάτων για την εφαρμογή σας

Θερμαντικά σώματα λουτρού

Για την θέρμανση των χώρων των λουτρών ενός κτιρίου, προτείνονται τα αντίστοιχα θερμαντικά σώματα λουτρού τύπου πετσετοκρεμάστρες τα οποία παρέχουν τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα και πρακτικότητα μιας και δίνουν τη δυνατότητα να στεγνώνουν ρούχα και πετσέτες πάνω σε αυτά, κάτι που για την περίοδο του χειμώνα είναι πολύ χρήσιμο.
Τα θερμαντικά σώματα λουτρού τύπου πετσετοκρεμάστρες υπάρχουν διαθέσιμα σε διάφορες διαστάσεις, από πλάτος 30 έως και 80 εκατοστών και ύψος από 50 εκατοστά έως και 2,0 μέτρα.
Πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων μας δίνουν την επιλογή τέλειας ενσωμάτωσης σε οποιοδήποτε μπάνιο.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός των θερμαντικών σωμάτων για την εφαρμογή σας

Διακόπτες θερμαντικών σωμάτων

Αναλόγως με τον τρόπο εγκατάστασης των σωληνώσεων της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και τον τύπο των θερμαντικών σωμάτων, οι διακόπτες που τοποθετούνται σε αυτά ξεχωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες.

Διακόπτες εξωτερικού βρόγχου.

Οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις όπου οι σωληνώσεις των θερμαντικών σωμάτων έχουν τοποθετηθεί εντός του δαπέδου και συνδέονται εξωτερικά από το θερμαντικό σώμα. Οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου χωρίζονται σε:

Διακόπτες αντιστρεφόμενης ροής

δηλαδή διαθέτουν μηχανισμό με τον οποίο ο εγκαταστάτης μπορεί να επιλέξει την είσοδο του ζεστού νερού στον διακόπτη είτε από την εξωτερική παροχή του διακόπτη είτε από την εσωτερική, ανάλογα με την εγκατάσταση. Ο διακόπτης αντιστρεφόμενης ροής είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο στην κατηγορία του διότι δεν δεσμεύει τον εγκαταστάτη στην επιλογή της προσαγωγής και επιστροφής του δικτύου των σωληνώσεων.

Διακόπτες μικρών διαστάσεων

Είναι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα αντιστρεφόμενης ροής, η προσαγωγή του νερού γίνεται συγκεκριμένα και μόνο σε ένα από τα δύο σημεία σύνδεσης του διακόπτη (συνήθως στην εσωτερική του παροχή) αλλά έχουν μικρότερο μήκος σε σχέση με τους άλλους διακόπτες. Δίνουν λύση στην περίπτωση που έχουμε περιορισμένο χώρο για την τοποθέτηση του διακόπτη.

Διακόπτες για σώματα λουτρού (πετσετοκρεμάστρες).

Τοποθετούνται στα αντίστοιχα σώματα λουτρού (πετσετοκρεμάστρες) στην περίπτωση που οι σωληνώσεις των θερμαντικών σωμάτων είναι τοποθετημένες εντός των δαπέδων. Έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης με την προσαγωγή του νερού είτε από την εξωτερική είτε από την εσωτερικής τους παροχή.

Διακόπτες εξωτερικού βρόγχου με θερμοστατικές κεφαλές

Είναι οι ίδιοι διακόπτες με τις αντίστοιχες κατηγορίες που περιγράψαμε παραπάνω και επιπρόσθετα διαθέτουν και θερμοστατική κεφαλή.

Διακόπτες αντιστρεφόμενης ροής με ρύθμιση by-pass

Έχουν την ίδια λειτουργία με τους παραπάνω με την μεγάλη διαφορά όμως, ότι διαθέτουν μηχανισμό με τον οποίο ο εγκαταστάτης μπορεί να ρυθμίσει το ποσοστό του ζεστού νερού που θα “περάσει” μέσα από το θερμαντικό σώμα και αυτό που δεν θα περάσει από το σώμα αλλά θα κατευθυνθεί είτε στο επόμενο θερμαντικό σώμα (στην περίπτωση που στην ίδια γραμμή σωληνώσεων περιλαμβάνονται περισσότερα από ένα θερμαντικά σώματα) ή θα κατευθυνθεί πίσω στην πηγή θέρμανσης (π.χ λέβητας). Είναι ο διακόπτης ο οποίος σίγουρα δίνει τη λύση στην περίπτωση που οι σωληνώσεις του δικτύου θέρμανσης εντός των δαπέδων έχουν εγκατασταθεί με τον τρόπο του μονοσωληνίου συστήματος διότι το δεύτερο κ.ο.κ σώμα που είναι στην ίδια γραμμή θα “ζεσταθεί” γρηγορότερα και με υψηλότερη θερμοκρασία νερού από ότι στην περίπτωση που ο διακόπτης ήταν πλήρης ροής (100% το νερό διέρχεται από το 1ο θερμαντικό σώμα), οπότε αφενός αργεί περισσότερο να οδηγηθεί στο 2ο θερμαντικό σώμα και αφετέρω όταν εξέλθει από το 1ο σώμα για να οδηγηθεί στο 2ο ήδη η θερμοκρασία του είναι σημαντικά μικρότερη οπότε το 2ο σώμα έχει μειωμένη θερμική απόδοση. Όμως ακόμα και στην περίπτωση που η εγκατάσταση των σωληνώσεων εντός των δαπέδων έχει γίνει με τον τρόπο του ακτινικού συστήματος δηλαδή το κάθε σώμα έχει το δικό του ζεύγος σωληνώσεων προσαγωγής – επιστροφής, ο διακόπτης με ρύθμιση by-pass επειδή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε κάποιο ποσοστό της παροχής του νερού να επιστρέψει κατευθείαν στην πηγή θέρμανσης (π.χ λέβητας), δίνει την δυνατότητα σε αυτήν να ζεστάνει το νερό της εγκατάστασης ποιο γρήγορα με αποτέλεσμα της εξοικονόμηση ενός μεγάλου ποσοστού ενέργειας.

Ίσιοι και γωνιακοί διακόπτες δισωληνίου (απλοί)

Στην περίπτωση που η κατασκευή του δικτύου σωληνώσεων της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης γίνεται με εξωτερικές σωληνώσεις που οδεύουν ψηλά ή χαμηλά στους τοίχους του κτιρίου μας, τότε οι διακόπτες που εγκαθιστούμε στα θερμαντικά σώματα είναι γωνιακοί ή κάποιες φορές και ίσιοι διακόπτες δισωληνίου. Επίσης η εφαρμογή αυτού του τύπου διακοπτών γίνεται και στην περίπτωση που οι σωληνώσεις των θερμαντικών σωμάτων έχουν τοποθετηθεί εντός του δαπέδου άλλα έχει προηγηθεί μέριμνα για το ακριβές μήκος του θερμαντικού σώματος, ώστε η τελική του τοποθέτηση με τους διακόπτες του, να έχει τη μορφή όπως αυτή της.

Ίσιοι και γωνιακοί διακόπτες δισωληνίου (απλοί) με θερμοστατική κεφαλή

Έχουν την ίδια εφαρμογή όπως περιγράψαμε παραπάνω με τη διαφορά όμως ότι διαθέτουν και θερμοστατική κεφαλή.

Ίσιος διακόπτης ενσωματωμένου βρόγχου.

Εφαρμόζεται στην περίπτωση που οι σωληνώσεις του θερμαντικού σώματος έχουν τοποθετηθεί εντός του δαπέδου και συνδέονται κάθετα από κάτω στο θερμαντικά σώμα. Οι διακόπτες αυτοί ξεχωρίζουν σε πλήρους ροής και σε διακόπτες με ρύθμιση by-pass όπως αντίστοιχα περιγράψαμε παραπάνω για τους διακόπτες εξωτερικού βρόγχου.

Γωνιακός διακόπτης ενσωματωμένου βρόγχου.

Εφαρμόζεται στην περίπτωση που οι σωληνώσεις του θερμαντικού σώματος έχουν τοποθετηθεί εντός του δαπέδου και συνδέονται οριζόντια (παροχή από τον τοίχο) στο θερμαντικό σώμα. Και αυτοί οι διακόπτες ξεχωρίζουν σε πλήρους ροής και σε διακόπτες με ρύθμιση py-pass.

Θερμοστατικές Κεφαλές θερμαντικών σωμάτων.

Τι είναι οι θερμοστατικές κεφαλές.
Σε μια σύνηθες εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης ο έλεγχος της θερμοκρασίας π.χ της κατοικίας μας, γίνεται με την τοποθέτηση ενός θερμοστάτη χώρου σε έναν από τους χώρους του σπιτιού (π.χ στο διάδρομο). Ο θερμοστάτης ρυθμίζεται σε μια θερμοκρασία (π.χ 20 C) και όταν η θερμοκρασία του χώρου (στον οποίο είναι τοποθετημένος ο θερμοστάτης) γίνει μικρότερη από αυτήν που ρυθμίσαμε στον θερμοστάτη μας, τότε αυτός δίνει εντολή στην πηγή θέρμανσης του σπιτιού μας (π.χ λέβητας) να ζεστάνει το νερό της εγκατάστασης και να τροφοδοτήσει όλα τα θερμαντικά σώματα της κατοικίας μας ζεστό νερό. Αντίστοιχα όταν ο θερμοστάτης αντιληφθεί ότι η θερμοκρασία του χώρου είναι αυτή που ρυθμίσαμε (π.χ 20 C) δίνει εντολή στον λέβητα να σταματήσει. Πόσο όμως είναι αντικειμενική αυτή η λειτουργία του θερμοστάτη (ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος σε ένα συγκεκριμενο σημείο του σπιτιού μας) για την θερμοκρασία που έχουν τα υπόλοιπα δωμάτια; Τί συμβαίνει με τους υπόλοιπους χώρους για παράδειγμα στο σαλόνι του σπιτιού μας όπου ανάβουμε και το τζάκι μας; Τί μπορεί να συμβαίνει σε ένα άλλο δωμάτιο της κατοικίας μας όπου μπορεί να είναι βορεινό και να έχει μεγάλες τζαμαρίες; Τί γίνεται την ίδια στιγμή στην κουζίνα που ανάψαμε τον φούρνο και κάποιες εστίες μαγειρέματος;
Η απάντηση είναι απλή:
Το σαλόνι στο οποίο ανάψαμε το τζάκι μας μπορεί να έχει πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από 20 C, το ίδιο και η κουζίνα στην οποία ανάψαμε τον φούρνο και τις εστίες, το βορεινό δωμάτιο με τις μεγάλες τζαμαρίες μπορεί να είναι πολύ ποιο κρύο και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο θερμοστάτης χώρου που βρίσκεται στον διάδρομο του σπιτιού μας μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από αυτά.

Αυτό το μεγάλο πρόβλημα λύνουν οι θερμοστατικές κεφαλές και ταυτόχρονα επιτυγχάνουν έως και 30% εξοικονόμηση καυσίμου.

Επειδή ο κάθε χώρος του κτιρίου μας είναι ξεχωριστός και με διαφορετικές θερμικές απαιτήσεις, τοποθετώντας θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε θερμαντικό σώμα του κτιρίου μας, επιτυγχάνουμε την αυτονόμηση και την δυνατότητα ρύθμισης διαφορετικής θερμοκρασίας ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα δωμάτια του κτιρίου μας. Με τον τρόπο αυτό κάθε θερμαντικό σώμα γίνεται ανεξάρτητο και απομονώνεται αυτόματα όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία στον χώρο που βρίσκεται τοποθετημένο, ενώ κάποια άλλα σώματα της εγκατάστασης μας που βρίσκονται σε χώρους που εξακολουθούν και έχουν ακόμα την ανάγκη θέρμανσης, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Από τη στιγμή όμως που το κτίριο μας έρθει σε θερμική ισορροπία θα βρίσκονται σε λειτουργία όλο και λιγότερα σώματα της εγκατάστασής μας επιτυγχάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%.

Πού τοποθετούνται και πως λειτουργούν οι θερμοστατικές κεφαλές;
Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται στους αντίστοιχους διακόπτες θερμαντικών σωμάτων, (οι οποίοι όμως έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης θερμοστατικών κεφαλών σε αυτούς) και αυτό αφορά τους απλούς γωνιακούς ή ίσιους διακόπτες που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα στην περίπτωση που η εγκατάσταση μας είναι με εξωτερικές σωληνώσεις ψηλά ή χαμηλά στους τοίχους περιμετρικά των δωματίων (εξωτερικό δισωλήνιο σύστημα), ειδάλως στην περίπτωση που έχουμε διακόπτες εξωτερικού βρόγχου (οι οποίοι τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα όταν η εγκατάσταση των σωληνώσεων έχει γίνει εντός των δαπέδων του κτιρίου μας) τότε υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης θερμοστατικών κεφαλών στους υφιστάμενους διακόπτες με την χρήση ειδικού αντάπτορα (εξαρτήματος), ενώ τέλος στην περίπτωση που έχουμε θερμαντικά σώματα εσωματωμένου βρόγχου η τοποθέτηση της θερμοστατικής κεφαλής γίνεται επάνω στο σώμα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση που έχουμε απλούς γωνιακούς ή ίσιους διακόπτες που δεν έχουν την δυνατότητα προσαρμογής θερμοστατικής κεφαλής σε αυτούς, τότε αντικαθιστούμε τον έναν από τους δύο απλούς διακόπτες που έχει το θερμαντικό σώμα (και μάλιστα των διακόπτη της προσαγωγής), με αντίστοιχο διακόπτη που έχει θερμοστατική κεφαλή.

Η θερμοστατική κεφαλή αποτελείτε στο εσωτερικό της από μία σειρά τυμπάνων και φέρει επίσης ειδικό υγρό το οποίο καθώς θερμαίνεται από την αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου, διαστέλλεται και αυξάνει έτσι το πάχος των τυμπάνων. Στη συνέχεια τα τύμπανα αυτά μετατοπίζουν ένα έμβολο το οποίο ελέγχει τη ροή του νερού στο θερμαντικό σώμα. Η θερμοστατική κεφαλή στο εξωτερικό της έχει βαθμονόμηση με την οποία ρυθμίζουμε την θερμοκρασία που επιθυμούμε στον χώρο μας. Καθώς η θερμοκρασία του χώρου αυξάνεται η θερμοστατική κεφαλή με τον μηχανισμό που διαθέτει ελαττώνει βαθμιαία (με την αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου) την ροή του νερού στο θερμαντικό σώμα και την σταματά όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία που ρυθμίσαμε στην κεφαλή. Προτείνεται σε ένα από τα θερμαντικά σώματα της εγκατάστασής μας (π.χ στο λουτρό ή στα λουτρά αν διαθέτουμε περισσότερα από ένα) να μην τοποθετείται θερμοστατική κεφαλή ώστε να είναι εφικτή η κυκλοφορία μιας μικρής ποσότητας νερού του δικτύου κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου μας.

Τι επιτυγχάνουμε λοιπόν με την τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών;

Έως και 30% εξοικονόμηση καυσίμου άρα και εξοικονόμηση χρημάτων από το κόστος θέρμανσης του κτιρίου μας.

Αυτόνομη ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας χώρου για κάθε δωμάτιο του κτιρίου μας ξεχωριστά.

Μπορούμε να απομονώνουμε ένα θερμαντικό σώμα που βρίσκεται σε κάποιο δωμάτιο του κτιρίου μας την ώρα που θέλουμε για παράδειγμα να αερίσουμε αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Μπορούμε πλέον να προσαρμόζουμε τις απαιτήσεις θερμικής άνεσης για κάθε δωμάτιο του κτιρίου μας ξεχωριστά, σύμφωνα με την χρήση του και σύμφωνα με την επιθυμία του κάθε χρήστη.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός των θερμαντικών σωμάτων για την εφαρμογή σας

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή