Ατομικές Μονάδες Πετρελαίου

Οι ατομικές μονάδες πετρελαίου αποτελούν ίσως την καλύτερη λύση στην περίπτωση κεντρικής θέρμανσης διαμερισμάτων και σχετικά μικρών κατοικιών έως 150m2 περίπου.
είναι δυνατή η τοποθέτηση μικρών – συμπαγών μονάδων οι οποίες είναι μόνες τους είναι ικανές να τροφοδοτούν με ζεστό νερό το κύκλωμα θέρμανσης. Η ισχύ τους φτάνει ως και τις 40.000 Kcal/h ενώ καταλαμβάνουν μικρό χώρο.
Οι ατομικοί λέβητες πετρελαίου αποτελούν συμπαγής μονάδες όπου σε πολλά μοντέλα, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και εξαρτήματα βρίσκονται εργοστασιακά εγκατεστημένα εσωτερικά της μονάδας. Ο κορμός του λέβητα είναι θερμικά μονωμένος ενώ και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ηχομόνωση στα μεταλλικά καπάκια της μονάδας, για αθόρυβη λειτουργία..

Οι ατομικές μονάδες πετρελαίου, αποτελούν ένα πλήρες λεβητοστάσιο σε μικρές και εργονομικές διαστάσεις με δυνατότητα τοποθέτησης σε μικρά λεβητοστάσια ή ακόμα και σε μπαλκόνια κατοικιών και διαμερισμάτων.
Οι ατομικές μονάδες πετρελαίου αποτελούνται από:
1. Τον κορμό του λέβητα ειδικά σχεδιασμένο για αθόρυβη, ασφαλή, οικονομική λειτουργία και εύκολη συντήρηση.
2. Αθόρυβο καυστήρα πετρελαίου.
3. Κυκλοφορητή, τριών ταχυτήτων ή τεχνολογίας inverter.
4. Δοχείο διαστολής.
5. Πίνακα οργάνων που εξασφαλίζει τον έλεγχο λειτουργίας του καυστήρα και του κυκλοφορητή και συνδέεται με τον θερμοστάτη χώρου της κατοικίας.
Στην αγορά συναντάμε επίσης ατομικές μονάδες πετρελαίου που έχουν την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για τις ανάγκες του σπιτιού μας.

Η δυνατότητα αυτή επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση στον λέβητα ενός εναλλάκτη είτε συνήθως με τη μορφή σερπαντίνας είτε είναι ένας πλακοειδής εναλλάκτης. Κατά την ζήτηση ζεστού νερού χρήσης ο λέβητας σταματά τη ροή του νερού προς τα θερμαντικά σώματα ενώ ο καυστήρας της μονάδας ζεσταίνει πλέον τον κορμό του λέβητα περιμετρικά του οποίου διέρχεται η σερπαντίνα και έτσι το κρύο νερό που περνάει μέσα από αυτήν ζεσταίνεται με τη σειρά του, για να οδηγηθεί προς τις βρύσες του σπιτιού μας. Στην περίπτωση που η μονάδα διαθέτει πλακοειδή εναλλάκτη, κατά την ζήτηση ζεστού νερού χρήσης ο λέβητας διακόπτει επίσης τη ροή ζεστού νερού προς τα θερμαντικά σώματα και το ζεστό νερό που εξακολουθεί και παράγει ο α καυστήρας στον κορμό του λέβητα οδηγείται πλέον στον εναλλάκτη από το οποίο περνάει επίσης και το κρύο νερό. Αυτό ζεσταίνεται με τη σειρά του από την εναλλαγή θερμότητας με το νερό του λέβητα και οδηγείται πλέον ζεστό στις βρύσες της κατοικίας. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε συστήματα ταχυθέρμανσης του νερού χρήσης χωρίς να γίνεται αποθήκευση αυτού σε κάποιο θερμοδοχείο (boiler).

Επίσης συναντάμε ατομικές μονάδες πετρελαίου με τεχνολογία συμπύκνωσης καθώς και συμβατικές μονάδες πετρελαίου. Οι ατομικές μονάδες συμπύκνωσης χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης σε σχέση με τις συμβατικές και μπορούν να εγκατασταθούν σε καινούρια κτίρια που απαιτούν ενεργειακή πιστοποίηση μετά το πέρας της κατασκευής τους, ενώ οι συμβατικές ατομικές μονάδες πετρελαίου αποτελούν οικονομικότερη λύση. Επίσης οι συμβατικές μονάδες πετρελαίου με βάση τη νομοθεσία έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης μόνο σε περιπτώσεις αντικατάστασης ενός λέβητα σε υφιστάμενο κτίριο και το οποίο πρέπει να αναγράφεται στο συνοδευτικό έντυπο αγοράς της μονάδας.

Ο κορμός του λέβητα μιας ατομικής μονάδας μπορεί να είναι φλογαυλωτός με τούμπα ή να αποτελείται από μεταλλικά διαφράγματα. Τα μοντέλα με μεταλλικά διαφράγματα είναι οικονομικότερα ενώ οι φλογαυλωτές ατομικές μονάδες έχουν μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης.

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής λεβήτων συμπύκνωσης πετρελαίου, όπως Kiturami, Saturn, Domusa, Buderus και προσφέροντας εμπεριστατωμένη μελέτη υπολογισμού, άρτια εφαρμογή και προγραμματισμό συνθηκών λειτουργίας του λέβητα και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, εγγυάται τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας με τις βέλτιστες συνθήκες άνεσης του κτιρίου σας.

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός της Ατομικής Μονάδας Πετρελαίου για την εφαρμογή σας.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή