Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Το τμήμα μελετών της Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ αποτελείται από έμπειρους Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, εξειδικευμένους στις μελέτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης και εξασφαλίζουν μια σωστή και αξιόπιστη μελέτη η αποτελεί την εγγύηση για την αποδοτική και οικονομική λειτουργία ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Η εταιρία μας σε πρώτη φάση κοστολογεί και εκδίδει την προσφορά του συστήματος και στη συνέχεια με την ανάθεση εκπονεί τη μελέτη εφαρμογής και τα σχέδια εγκατάστασης. Ο φάκελος της μελέτης παραδίδεται μαζί με τα υλικά της εγκατάστασης και αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο για την ορθή εκτέλεση των εργασιών.

endodapedia-thermansh

Δαπεδόστρωση

Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής παραγωγής πλαστικών σωλήνων ενδοδαπέδιας θέρμανσης και βοηθητικών υλικών εγκατάστασης, επιλέγει και προτείνει σωληνώσεις για χρήση στην ενδοδαπέδια θέρμανση σύμφωνα με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι πιστοποιημένες από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα ινστιτούτα.

Ο σωλήνας ενδοδαπέδιας θέρμανσης παράγεται από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο κατάλληλου για υψηλές θερμοκρασίες που υπερκαλύπτουν τις θερμοκρασιακές απαιτήσεις της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και διαθέτει φραγή οξυγόνου προστατεύοντας τα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης. Είναι ιδιαίτερα εύκαμπτος, διευκολύνοντας την εγκατάσταση κατά το στρώσιμο των κυκλωμάτων.

Η τοποθέτηση των σωλήνων γίνεται πάνω σε μορφόπλακα από διογκωμένη πολυστερίνη με φραγή υδρατμών και ειδική διαμόρφωση στην επιφάνεια της (τάπες). Η μορφόπλακα προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση και υγροπροστασία έναντι της τσιμεντοκονίας επικάλυψης και εξασφαλίζει τέλεια στήριξη του σωλήνα και κάλυψή του από τη τσιμεντοκονία επικάλυψης. Οι διαστάσεις τεμαχίου είναι 1350 x 750 mm2και το συνολικό ύψος (τάπα + βάση) είναι 4,5cm.

Περιμετρικά μεταξύ μορφόπλακας και τοιχοποιίας τοποθετείται η περιμετρική ταινία, από αφρώδες πολυαιθυλένιο πάχους 8mm και ύψος 150mm. Φέρει φιλμ νάιλον στο κατώτερο τμήμα της εμπρόσθιας όψης και ειδική κολλητική ταινία στερέωσης στην οπίσθια όψη.

Σε προκαθορισμένα σημεία τα οποία ορίζονται από τη μελέτη καθώς και στα κατωκάσια από τις εσωτερικές πόρτες, τοποθετείται αρμός διαστολής εξυπηρετώντας τις συστολοδιαστολές του θερμαινόμενου δαπέδου.

Πίνακας διανομής

Ο συλλέκτης είναι η “καρδιά” της εγκατάστασης. Η εταιρία Η/Μ ΕΡΓΑ – ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ επιλέγει και προτείνει συλλέκτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης, που εγγυούνται τις απαιτούμενες ροές για τα κυκλώματα και την τέλεια εξισορρόπηση του συστήματος.
Πρόκειται για συλλέκτες τύπου μπάρας, χωρίς ενώσεις, επινικελωμένοι, ορειχάλκινοι, ονομαστικής διαμέτρου 1” ή 1¼’’ με σπείρωμα ¾” (Eurocone). Ο συλλέκτης προσαγωγής διαθέτει άλεν ή ροόμετρα για τις ρυθμίσεις των παροχών των κυκλωμάτων, ενώ ο συλλέκτης επιστροφής διαθέτει βαλβίδες ηλεκτροθερμικών κινητήρων παρέχοντας τη δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτροθερμικών κινητήρων (actuators), οι οποίοι, με εντολή των θερμοστατών κάθε χώρου, επιτρέπουν την αυτόνομη λειτουργία των αντίστοιχων κυκλωμάτων κάθε χώρου.
Για την τέλεια ρύθμιση του συστήματος της θέρμανσης χρησιμοποιούνται οι ειδικοί μαστοί προσαγωγής και επιστροφής στους οποίους προσαρμόζονται θερμόμετρα.
Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην τοποθέτηση του γκρουπ συλλεκτών διατίθεται πίνακας μεταλλικός, κατάλληλος για εντοιχισμό, κατασκευασμένος από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1mm και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή. Ρυθμίζεται σε ύψος έως και τα 815 mm. Έχει ρυθμιζόμενο αποσπώμενο πλαίσιο για προστασία από το σοβά, το οποίο διαμορφώνει το βάθος του πίνακα από 115 έως 165 mm.

Θερμομπετόν

Είναι η τσιμεντοκονία που επικαλύπτει το διαστρωμένο σύστημα σωληνώσεων της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αποτελεί το θερμαντικό σώμα που επιτυγχάνει την θέρμανση του κτιρίου ενώ παράλληλα είναι και το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί η τελική επένδυση του δαπέδου (πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο κλπ). Απαραίτητα πρόσμικτα υλικά για την κατασκευή του θερμομπετόν είναι ο υπερρευστοποιητής και οι ίνες πολυπροπυλενίου. Ο υπερρευστοποιητής βελτιώνει την σύνθεση του θερμομπετόν, αυξάνοντας τις αντοχές, τη στεγανότητα και τη ρευστότητα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ευκολότερη χύτευση του. Οι ίνες πολυπροπυλενίου ενισχύουν το σκυρόδεμα αποτρέποντας την δημιουργία ρωγμών και αυξάνουν τις μηχανικές αντοχές σε εφελκυσμό και θλίψη, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται οι αντοχές του θερμομπετόν αποτρέποντας προβλήματα από θερμοκρασιακές μεταβολές.

Video

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός της ενδοδαπέδια θέρμανσης για την εφαρμογή σας

Ενδοδαπέδια Ξηράς δόμησης

Ύψος συστήματος από 3,2 έως 5 cm μαζί με το τελικό δάπεδο.
Δεν χρειάζεται θερμομπετόν.
Ταχύτητα Θέρμανσης και εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας.
Δεν απαιτείται ξήρανση του δαπέδου.

Πλεονεκτήματα

 • Ύψος συστήματος από 3,2 έως 5 cm μαζί με το τελικό δάπεδο. Βασικό στοιχείο του δαπέδου αποτελούν οι ειδικές ινογυψοσανίδες οι οποίες παράγονται από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία.
 • Ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της μόνωσης δαπέδων κτιρίων όσον αφορά τον αερόφερτο ήχο.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης οποιουδήποτε τελικού δαπέδου.
 • Ιδανικό σύστημα για παλιές και νέες κατοικίες.
 • Εύκαμπτος σωλήνας PEX MD 10 mm υψηλής θερμοαγωγιμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ταχύτητα Θέρμανσης και εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας. Λόγω της μικρής του μάζας και της εξαιρετικής αγωγιμότητας ως σύστημα (σωλήνας - ινογυψοσανίδα) θερμαίνει το χώρο άμεσα. Θερμαίνει κατά 8% πιο γρήγορα από τα κλασικά θερμαντικά σώματα.
 • Συνολική εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση 20% και σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα 50%. Το νέο σύστημα επιτυγχάνει σχεδόν την ίδια απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο με το συμβατικό σύστημα ενδοδαπέδιας, έχοντας περίπου 60% λιγότερη μάζα νερού στο δίκτυο του.
 • Χαμηλό φορτίο βάρους. Το βάρος του νέου συστήματος χωρίς το τελικό δάπεδο είναι 20kg/m² έναντι του συμβατικού συστήματος 90 kg/m².
 • Πιστοποιημένη απόδοση συστήματος με σταθερό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας που δεν εξαρτάται από άλλο παράγοντα (π.χ. Θερμομπετόν).
 • Στο νέο σύστημα δεν χρειάζεται θερμομπετόν.
 • Δεν απαιτείται ξήρανση του δαπέδου.
 • Μικρότερες διαστολές δαπέδου
 • Μικρότεροι συλλέκτες και πίνακες.
 • Συνδυάζεται με όλες τις μορφές ενέργειας.

Video

Δωρεάν Μελέτη

Δωρεάν υπολογισμός της ενδοδαπέδια θέρμανσης για την εφαρμογή σας