Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού
Daikin Altherma Flex Split
Διαιρούμενες Υψηλών Θερμοκρασιών (80 oC)

Θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης
Η ευέλικτη αντλία θερμότητας Daikin Altherma Flex για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές. Το Daikin Altherma Flex για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές είναι ένα σύστημα 3-σε-1 που προσφέρει θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη όλασε ένα με υψηλή ενεργειακή απόδοση χάρη στην προηγμένη τεχνολογία αντλίας θερμότητας της Daikin.
Το Daikin Altherma Flex έρχεται να δώσει λύση τόσο στα τρέχοντα όσο και τα μελλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με την αύξηση του κόστους ενέργειαςκαι την απαράδεκτα μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης για εμπορικές εφαρμογές όπως π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, γυμναστήρια και ξενοδοχεία.
Με το Daikin Altherma Flex, τα 4/5 της παραγόμενης θερμότητας προέρχονται από τον αέρα, ο οποίος είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που παρέχεται δωρεάν!
Το Daikin Altherma Flex επιτυγχάνει τυπικό εποχιακό συντελεστή απόδοσης (COP) ίσο με 3 στο ήπιο κλίμα της Δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Επιπλέον, το Daikin Altherma Flex είναι ένα σπονδυλωτό σύστημα. Ανάλογα με την εφαρμογή σας μία ή περισσότερες εξωτερικές μονάδες μπορούν να συνδυαστούν με μέχρι και δέκα εσωτερικές μονάδες ανά εξωτερική μονάδα.

Κατάλληλο για το σκοπό που προορίζεται & ζεστό νερό κατ' απαίτηση.
Απαιτήσεις για ένα γυμναστήριο:

Μεγάλοι χώροι γυμναστικής όπου παράγονται υψηλά επίπεδα θερμότητας και απαιτούν αποτελεσματικό κλιματισμό σε όλο το χώρο
Υψηλή χρήση ζεστού νερού κατ’ απαίτηση στα αποδυτήρια.

Η λύση:

Το σπονδυλωτό και ευέλικτο σύστημα Daikin Altherma Flex.

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-ΣΕ-1

Το Daikin Altherma Flex θερμαίνει, ψύχει και παράγει ζεστό νερό χρήσης:

 • Θέρμανση: θερμοκρασίες νερού εξόδου έως και 80 °C
 • Ψύξη: θερμοκρασίες νερού εξόδου έως και 5 °C
 • Ζεστό νερό: θερμοκρασίες δεξαμενής έως και 75 °C

Χάρη στη λειτουργία ανάκτησης θερμότητας, το σύστημα μπορεί να θερμάνει τη δεξαμενή ζεστού νερού μέχρι τους
60 °C, χρησιμοποιώντας τη θερμότητα που αποβάλλεται κατά τη λειτουργία ψύξης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Σε σύγκριση με έναν λέβητα πετρελαίου, προσφέρει:

 • Έως 36% χαμηλότερα λειτουργικά κόστη*
 • Έως 71% μειωμένες εκπομπές CO2*
 • Έως 35% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας*

ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μία ή περισσότερες εξωτερικές μονάδες αντλίας θερμότητας με inverter μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό. Εξωτερικές μονάδες με απόδοση μεταξύ 23 και 45 kW απορροφούν τη θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα, την αυξάνουν μέχρι μια ενδιάμεση θερμοκρασία και μεταφέρουν αυτή τη θερμότητα στις μεμονωμένες εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες είναι διαθέσιμες σε πολλές κατηγορίες (6, 9, 11 ,14 και 16 kW), εξασφαλίζοντας βέλτιστη αποδοτικότητα. Μία εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με έως και δέκα εσωτερικές μονάδες. Για μεγαλύτερες εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν πολλαπλές εξωτερικές μονάδες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ:
Τεχνολογία VRV της Daikin

Απόλυτη ευελιξία
Το Daikin Altherma βασίζεται στην καταξιωμένη τεχνολογία VRV της Daikin. Σε μία εξωτερική μονάδα μπορούν να συνδεθούν πολλαπλές εσωτερικές μονάδες. Ένας συνδυασμός συμπιεστών με αναλογικο-διαφορικό ελεγκτή και ηλεκτρονικών εκτονωτικών βαλβίδων στην εξωτερική μονάδα ρυθμίζει συνεχώς τον όγκο του κυκλοφορούντος ψυκτικού ανάλογα με τις διακυμάνσεις του φορτίου στις εσωτερικές μονάδες που είναι συνδεδεμένες με αυτό. Αυτό επιτρέπει στις εσωτερικές μονάδες να λειτουργούν αυτόνομα, προσφέροντας απόλυτη ευελιξία. Κάθε διαμέρισμα μπορεί να ρυθμίζει ανεξάρτητα τη θέρμανση, το ζεστό νερό και την ψύξη του.

Ανάκτηση θερμότητας
Η θερμότητα που απορροφάται κατά την ψύξη ενός διαμερίσματος μπορεί να ανακτηθεί αντί να απελευθερωθεί απλώς στον αέρα. Αυτή η ανακτημένη θερμότητα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί
• για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στο ίδιο διαμέρισμα
• για θέρμανση του χώρου και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε άλλα διαμερίσματα Η διαθέσιμη ενέργεια χρησιμοποιείται στο μέγιστο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ρεύματος.

Συμπιεστές με Inverter

Το Daikin Altherma Flex οφείλει την εντυπωσιακά χαμηλή του κατανάλωση ενέργειας σε έναν μοναδικό συνδυασμό συμπιεστών υψηλής απόδοσης με inverter της Daikin με ένα μεταβλητό σημείο λειτουργίας. Αυτό επιτρέπει την τέλεια προσαρμογή της απόδοσης στις πραγματικές απαιτήσεις θέρμανσης του κτηρίου. Η ικανότητα βέλτιστου ελέγχου της απόδοσης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας σημαίνει επίσης μέγιστη άνεση και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ:
Τεχνολογία cascade Daikin Altherma

Η τεχνολογία cascade της Daikin χρησιμοποιεί μια εξωτερική μονάδα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος και τη μεταφέρει στην εσωτερική μονάδα μέσω του κυκλώματος ψυκτικού R-410A. Στη συνέχεια η εσωτερική μονάδα αυξάνει τη θερμότητα αυτή μέσω του κυκλώματος ψυκτικού R-134a και κατόπιν χρησιμοποιείται για να θερμάνει το κύκλωμα νερού. Χάρη στους μοναδικούς συμπιεστές τεχνολογίας cascade, επιτυγχάνονται θερμοκρασίες νερού 80 °C χωρίς τη χρήση συμπληρωματικών εφεδρικών θερμαντήρων.

Θέρμανση χώρων

Το Daikin Altherma Flex χρησιμοποιεί την τεχνολογία cascade για να βελτιώσει την αποδοτικότητα της παρεχόμενης θέρμανσης χώρων διότι έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με αντλίες θερμότητας ενός ψυκτικού κύκλου:

 • αποδίδει σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών νερού (25o – 80 oC) επιτρέποντας τη σύνδεση όλων των τύπων θερμοπομπών συμπεριλαμβανομένης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, θερμοπομπών και καλοριφέρ και είναι συμβατό με υπάρχοντα συστήματα καλοριφέρ
 • η απόδοση δεν μειώνεται με μεγαλύτερες θερμοκρασίες νερού
 • εξασφαλίζει υψηλή απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως και -20 oC
 • δεν απαιτείται εφεδρικός ηλεκτρικός θερμαντήρας

Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Η τεχνολογία cascade εξασφαλίζει επίσης θερμοκρασίες νερού 75 °C που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση της δεξαμενής ζεστού νερού χρήσης, πράγμα που την κάνει εξαιρετικά αποδοτική για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
• Μπορεί να παραχθεί ζεστό νερό χρήσης έως και 75 °C, χωρίς την υποβοήθηση ηλεκτρικού θερμαντήρα
• Δεν απαιτείται ηλεκτρικός θερμαντήρας για την αποτροπή ανάπτυξης βακτηριδίων λεγεωνέλλας
• Συντελεστής απόδοσης (COP) ίσος με 3,0 για θέρμανση από 15 °C έως 60 °C
• Χρόνος θέρμανσης από 15° έως 60 °C σε 70 λεπτά (δεξαμενή 200 λίτρων)
• Ισοδύναμος όγκος ζεστού νερού 320 λίτρων στους 40 °C (χωρίς επαναθέρμανση) για δεξαμενή 200 λίτρων σε θερμοκρασία δεξαμενής 60 °C. Μεγαλύτεροι ισοδύναμοι όγκοι ζεστού νερού είναι διαθέσιμοι με τη δεξαμενή 260 λίτρων ή χρησιμοποιώντας υψηλότερη θερμοκρασία δεξαμενής.

Ψύξη

Ο δεύτερος κύκλος ψυκτικού R-134a μπορεί να παρακαμφθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί αποτελεσματική ψύξη. Ο κύκλος ψυκτικού R-410A αναστρέφεται και το κύκλωμα κρύου νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψύξη των χώρων.

 • Υψηλή ψυκτική απόδοση με θερμοκρασίες νερού έως και 5 °C, σε συνδυασμό με θερμοπομπό αντλίας θερμότητας Daikin ή μονάδες fan coil της Daikin
 • Δυνατότητα ενδοδαπέδιας ψύξης με θερμοκρασίες νερού έως και 18 °C
 • Η θερμότητα από τη λειτουργία ψύξης μπορεί να ανακτηθεί για να θερμάνει τη δεξαμενή ζεστού νερού χρήσης

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

Η εσωτερική μονάδα και η δεξαμενή ζεστού νερού μπορούν
να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη για εξοικονόμηση
χώρου ή δίπλα-δίπλα εάν το ύψος είναι περιορισμένο.
EKHTS: Δεξαμενή ζεστού νερού χρήσης

 • Διατίθεται σε 200 και 260 λίτρα
 • Αποτελεσματική αύξηση της θερμοκρασίας: από 10 °C σε 50 °C μόνο σε 60 λεπτά*
 • Ελάχιστες απώλειες θερμότητας χάρη στη μόνωση υψηλής ποιότητας
 • Σε απαραίτητα διαστήματα, η εσωτερική μονάδα μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού έως τους 60 °C, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων.

ΕΥΚΟΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελεγκτής συστήματος
Το χειριστήριο του Daikin Altherma Flex ελέγχει το σύστημα θέρμανσης υψηλών θερμοκρασιών με δύο τρόπους:

Μεταβλητή επιθυμητή θερμοκρασία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες

Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία μεταβλητής επιθυμητής θερμοκρασίας, η επιθυμητή θερμοκρασία για τη θερμοκρασία νερού εξόδου θα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, η θερμοκρασία νερού εξόδου θα αυξηθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες απαιτήσεις θέρμανσης του κτηρίου.
Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, η θερμοκρασία νερού εξόδου θα μειωθεί ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια.

Έλεγχος ως θερμοστάτης χώρου

Το χειριστήριο του Daikin Altherma Flex διαθέτει
ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και έτσι η ιδανική θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, γρήγορα και άνετα.
Οι βασικές λειτουργίες του χειριστηρίου είναι:
›› Θέρμανση χώρων
›› Αθόρυβο πρόγραμμα
›› Λειτουργία μειωμένης απόδοσης
›› Λειτουργία απολύμανσης
›› Λειτουργία απενεργοποίησης
›› Προγραμματισμός χρόνου λειτουργίας
›› Πρόγραμμα θέρμανσης νερού χρήσης

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή