Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού
Daikin Altherma Split
Διαιρούμενες Χαμηλών Θερμοκρασιών (55 oC)

Χρειάζεστε ένα νέο σύστημα θέρμανσης που:

Να είναι ιδανικό για νεόκτιστη ή χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κατοικία
Πρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση ή και συστήματα fan coils

Η αντλία θερμότητας Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών

Παρέχει θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης και έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με συστήματα ηλιακής υποστήριξης.
Διαθέσιμη σε μοντέλα από 4 έως 16kW ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τα οφέλη σας:

  1. Βέλτιστη άνεση στο χώρο και άφθονο ζεστό νερό χρήσης.
  2. Χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρη στην υψηλή απόδοση.
  3. Ευελιξία στην τοποθέτηση.
  4. Γρήγορη εκκίνηση λειτουργίας.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Daikin

1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού του συστήματος Daikin Altherma χρησιμοποιεί βιώσιμη πηγή ενέργειας. Στην πραγματικότητα, απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα. Το σύστημα αποτελείται από ένα κλειστό κύκλωμα που περιέχει ψυκτικό. Στο κύκλωμα αυτό δημιουργείται ένας θερμοδυναμικός κύκλος που περιλαμβάνει εξάτμιση, συμπύκνωση, συμπίεση και διαστολή.
Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου μια αντλία θερμότητας «αντλεί» θερμότητα από μία πηγή που βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία προς μία καταβόθρα που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία. Μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας, η θερμότητα που παράγεται μεταφέρεται στο οικιακό σας σύστημα διανομής ζεστού νερού (ενδοδαπέδια θέρμανση, καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών, θερμοπομποί αντλίας θερμότητας και/ή μονάδες fan coil για συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών)

Δύο βασικές αρχές λειτουργίας τεχνολογίας αντλίας θερμότητας

Συντελεστής απόδοσης (COP) ή θερμική ισχύς

Ο συντελεστής απόδοσης (COP) είναι ο λόγος της αποδιδόμενης θερμότητας της αντλίας θερμότητας προς την καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Η ρεύματος Ανάλογα με το μοντέλο και τις συνθήκες, μια αντλία θερμότητας Daikin Altherma παρέχει περίπου 5 kWh αξιοποιήσιμης θερμότητας για κάθε kWh κατανάλωσης ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι περίπου τα 4/5 της απαιτούμενης θερμότητας παρέχονται δωρεάν!
Πρόκειται για μια καλή επένδυση!

Συντελεστής εποχιακής απόδοσης (SPF) ή βαθμός απόδοσης του συστήματος αντλίας θερμότητας

Ο SPF λαμβάνει υπ’ όψιν τόσο την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος αντλίας θερμότητας όσο και την κατανάλωση του περιφερειακού εξοπλισμού, όπως αντλίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Ecolabel


Η Daikin είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έχει λάβει την ευρωπαϊκή σήμανση Eco-label για αντλίες θερμότητας! Το Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών με ενδοδαπέδια θέρμανση έλαβε ευρωπαϊκή σήμανση Ecolabel* χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή του απόδοση και το χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη σε σύγκριση με άλλα προϊόντα αντλίας θερμότητας της κατηγορίας του.

Ανανεώσιμη, ανεξάντλητη ενέργεια με ηλιακούς συλλέκτες

Σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες, το Daikin Altherma χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από τον ήλιο, ο οποίος θα μας εξασφαλίζει πολύτιμη ενέργεια για ακόμα πέντε δισεκατομμύρια χρόνια.

Η πολύχρονη εμπειρία
της Daikin στις αντλίες θερμότητας

Η Daikin διαθέτει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στις αντλίες θερμότητας και πάνω από ένα εκατομμύριο από αυτές εγκαθίστανται κάθε χρόνο σε κατοικίες, καταστήματα και γραφεία. Η επιτυχία αυτή δεν είναι απλή σύμπτωση: τα προϊόντα της Daikin βρίσκονταν πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας και στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της άνεση και ευκολία. Μόνο μια κορυφαία εταιρεία μπορεί να σας εγγυηθεί αυτό το επίπεδο σέρβις και ποιοτικού ελέγχου!

2. DAIKIN ALTHERMA: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Το Daikin Altherma θερμαίνει μέχρι και 5 φορές πιο αποδοτικά απ’ ό,τι ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα ή στον ηλεκτρισμό, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό συντελεστή απόδοσης (COP) ίσο με 5,04*. Χρησιμοποιώντας τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος, το σύστημα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια ενώ ταυτόχρονα ο πελάτης σας μπορεί να απολαμβάνει σταθερή και ευχάριστη θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο. Επίσης, οι απαιτήσεις συντήρησης είναι ελάχιστες, διατηρώντας έτσι το λειτουργικό κόστος χαμηλό. Χάρη στην τεχνολογία inverter, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

3. ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2

Το Daikin Altherma δεν παράγει άμεσες εκπομπές CO2, επομένως επιλέγοντάς το συμβάλλετε προσωπικά στη διατήρηση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος. Η αντλία λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά ακόμη και χωρίς ανανεώσιμο ηλεκτρικό ρεύμα οι εκπομπές CO2 εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές του λέβητα που χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα.

4. ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Το Daikin Altherma απορροφά θερμότητα από τον αέρα. Δεν απαιτείται διάνοιξη οπών ή εκσκαφές. Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μονάδα είναι μικρών διαστάσεων. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στο εξωτερικό οποιουδήποτε κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων και διαμερισμάτων. Χωρίς φλόγες ή αναθυμιάσεις, δεν απαιτείται καμινάδα ή συνεχής εξαερισμός του χώρου στον οποίο έχει εγκατασταθεί η μονάδα Daikin Altherma.

5. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το Daikin Altherma λειτουργεί χωρίς πετρέλαιο, αέριο ή άλλες επικίνδυνες ουσίες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο που σχετίζεται με αυτές. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε σύνδεση αερίου ή δεξαμενή καυσίμων. Δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας, οσμών ή ρύπανσης λόγω διαρροών.

3 εντελώς νέα πλεονεκτήματα

Βέλτιστη εποχιακή απόδοση εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στο λειτουργικό κόστος

Με πολύχρονη εμπειρία στις αντλίες θερμότητας αέρα-νερού και με περισσότερες από 150.000 μονάδες εγκατεστημένες σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιδιώκουμε να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του συστήματος Daikin Altherma. Αυτό επιτυγχάνεται παραμένοντας σταθερά εστιασμένοι στον περιορισμό κατανάλωσης ρεύματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης κάθε νέου προϊόντος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τέλεια επιλογή τόσο για νεόδμητα κτήρια όσο και για ενεργειακές κατοικίες

Το Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών είναι πλήρως βελτιστοποιημένο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες απόδοσης, άνεσης και λειτουργίας νεόδμητων κατοικιών. Επιπλέον, η εκτεταμένη σειρά προϊόντων προσφέρει τώρα την τέλεια λύση για ενεργειακές κατοικίες, ακόμα και για πολύ χαμηλά θερμικά φορτία.

Νέος πίνακας ελέγχου: ευκολία στη χρήση, την έναρξη λειτουργίας και το σέρβις

Το σύστημα Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών διαθέτει μια νέα διασύνδεση χρήστη. Η διαδικασία έναρξης χρήσης, το σέρβις και η καθημερινή λειτουργία γίνονται πανεύκολα χάρη στο πολυγλωσσικό και γραφικό περιβάλλον διασύνδεσης που προσφέρει καθοδήγηση απλού κειμένου, εύκολη πλοήγηση στα μενού και έξυπνες λειτουργίες ελέγχου.

Εγγυημένη λειτουργία:

Η Daikin Altherma είναι κατάλληλη για όλες τις κλιματικές συνθήκες με αντοχή ακόμη και σε ακραίες συνθήκες ψύχους. Η Daikin φημίζεται για την τεχνογνωσία της όσον αφορά την προστασία έναντι παγετού. Οι εξωτερικές μονάδες είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να αποφεύγονται προβλήματα συσσώρευσης πάγου. Η λειτουργία της Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών είναι εγγυημένη ακόμα σε θερμοκρασία -25oC. Αυτό εξασφαλίζει επαρκεί λειτουργία της αντλίας θερμότητας ακόμα και στα πιο ψυχρά κλίματα.

Η σειρά 11 – 16 kW της Daikin Altherma (ERLQ-C) διαθέτει ειδική προστασία έναντι παγετού.

Δίοδος θερμού αερίου: θερμό αέριο ψυκτικό μέσο που διοχετεύεται από το συμπιεστή διέρχεται από την κάτω πλάκα, ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία πάγου στη βάση και να διατηρούνται όλες οι οπές αποστράγγισης ανοικτές. Το ψυκτικό μέσο διέρχεται από το κάτω μέρος της σερμαντίνας, ώστε να διατηρεί το κάτω μέρος της χωρίς πάγο.

ΕΠΙΤΟΙΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

  • Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται στη μονάδα αντλίας θερμότητας (κυκλοφορητής, δοχείο διαστολής, εφεδρικός θερμαντήρας, κ.λ.π.). Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για εξαρτήματα τρίτου κατασκευαστή
  • Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα και η ηλεκτρική πλακέτα PCB είναι προσβάσιμα από το μπροστινό μέρος για εύκολο σέρβις
  • Συμπαγής μονάδα: ύψος 88,1 cm, πλάτος 48 cm, βάθος 34,4 cm
  • Μικρός χώρος εγκατάστασης αφού δεν απαιτείται σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος στα πλάγια
  • Μοντέρνα εμφάνιση που συνδυάζεται εύκολα με άλλες μοντέρνες οικιακές συσκευές.
Η επίτοιχη εσωτερική μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με ξεχωριστή δεξαμενή ζεστού νερού χρήσης.
Σύνδεση σε σύστημα ηλιακών συλλεκτών Daikin Ειδικά σχεδιασμένο ηλιακό κιτ επιλέγει την καταλληλότερη πηγή (ηλιακή ή αντλία θερμότητας) για τη θέρμανση της δεξαμενής, εξασφαλίζοντας βέλτιστη αποδοτικότητα και μέγιστη άνεση.

ΕΥΚΟΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Γρήγορη και εύκολη έναρξη χρήσης

Κατά την πρώτη εκκίνηση, ένας σύντομος οδηγός διαμόρφωσης θα καθοδηγήσει τον τεχνικό εγκατάστασης να ολοκληρώσει τη διαδικασία έναρξης χρήσης. Μέσω μιας σειράς σύντομων ερωτήσεων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα η εγκατάσταση βασικών παραμέτρων. Η λεπτομερής ρύθμιση αυτών των παραμέτρων παραμένει δυνατή με τη χρήση της πλοήγησης μέσω του μενού. Λόγω της συντομίας του οδηγού διαμόρφωσης, στα μενού θα εμφανιστούν μόνο οι ρυθμίσεις των παραμέτρων που αφορούν την εγκατάσταση. Οι μη σχετικές παράμετροι θα εμφανίζονται σε απόκρυψη και επομένως δεν θα είναι προσβάσιμες.
Μπορείτε να αποστείλετε τις παραμέτρους σε PC ως αντίγραφο ασφαλείας, ή να τις αντιγράψετε σε άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Μπορείτε επίσης, αν το επιθυμείτε, να προετοιμάσετε τις ρυθμίσεις των παραμέτρων εκ των προτέρων και να τις αποστείλετε στις μονάδες κατά τη διαδικασία έναρξης χρήσης.
Πριν από την πραγματική δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας, ένα πρόγραμμα δοκιμής ενεργοποιητή επιτρέπει τη διαδοχική ενεργοποίηση όλων των ενσύρματων εξαρτημάτων. Αυτό επιτρέπει τον εύκολο και γρήγορο έλεγχο όλωντωνσυνδέσεωνκαιτωνκαλωδιώσεωνπουέγιναν, ώστεναεξασφαλιστείησωστήλειτουργία. Υπάρχειεπίσηςδυνατότητα ενεργοποίησης μιαςλειτουργίας αυτόματου στεγνώματος επιχρίσματοςμέσω βαθμιαίας θέρμανσης ενός ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ρωγμών στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της πρώτης θέρμανσης. Μεμονωμένοι και εύκολα προγραμματιζόμενοι χρονοδιακόπτες προγραμματισμού για θέρμανση, ψύξη, λειτουργία ζεστού νερού χρήσης και λειτουργία ανακυκλοφορίας με προσαρμογή θορύβου καθώς και για ηλεκτρικό βοηθητικό θερμαντήρα επιτρέπουν την προσαρμογή της λειτουργίας της μονάδας, ώστε να ανταποκρίνεται στο τυπικό ημερήσιο πρόγραμμα του τελικού χρήστη.
Μετά τη διαδικασία έναρξης χρήσης, η πρόσβαση στο μενού του τεχνικού εγκατάστασης μπορεί να περιοριστεί (χειροκίνητα ή αυτόματα μετά από μία ώρα), ώστε να αποφευχθεί ο εσφαλμένος χειρισμός της μονάδας από τον τελικό χρήστη.

Εύκολο σέρβις

Σε περίπτωση προβλήματος, μηνύματα σφάλματος απλού κειμένου θα καθοδηγήσουν τον τελικό χρήση ώστε να ενεργήσει κατάλληλα για την επίλυση του προβλήματος. Αν το πρόβλημα παραμένει και απαιτείται έλεγχος επί τόπου, ο μηχανικός σέρβις θα μπορέσει να δει τα τελευταία 20 σφάλματα. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της μονάδας, όπως οι ώρες λειτουργίας των διαφόρων στοιχείων, οι θερμοκρασίες λειτουργίας ή ο αριθμός εκκινήσεων, μπορούν εύκολα να διαβαστούν από το εκτεταμένο μενού τελικού χρήστη.

Λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου

Η ίδια η διασύνδεση χρήστη διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας και μπορεί να εγκατασταθεί σε απόσταση από την εσωτερική μονάδα του Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών.
• Αν εγκατασταθεί στη μονάδα, θα επιτρέψει την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες και τις ρυθμίσεις λειτουργίας της μονάδας.
• Αν εγκατασταθεί σε απόσταση (π.χ. σε καθιστικό) θα λειτουργεί επίσης σαν θερμοστάτης εσωτερικού χώρου με πιο προηγμένες λειτουργίες από αυτές ενός τυπικού θερμοστάτη, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονταισταθερότερες θερμοκρασίες
στο χώρο, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μεγαλύτερος κύκλος λειτουργικής ζωής. Μια δεύτερη προαιρετική διασύνδεση μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στη μονάδα για λόγους σέρβις.

Φιλικό στο χρήστη με έξυπνα χειριστήρια
Στο πρόγραμμα λεπτομερούς οθόνης, η μεγάλη οθόνη γραφικών της διασύνδεσης χρήστη εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία του χώρου και το πρόγραμμα λειτουργίας της μονάδας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του τελικού χρήστη, είναι διαθέσιμη μια απλοποιημένη βασική οθόνη που δείχνει μόνο την πραγματική θερμοκρασία του χώρου και επιτρέπει μόνο την αλλαγή της επιθυμητής θερμοκρασίας του χώρου.
Οι ρυθμίσεις χρήστη είναι προσβάσιμες μέσω ενός έξυπνου και εύκολα κατανοητού μενού. Από το μενού αυτό ο χρήστης έχει επίσης πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες όπως η κατανάλωση ενέργειας και η παραγωγή θερμότητας του συστήματος, για τη λειτουργία θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης ξεχωριστά, παρέχοντάς του τη δυνατότητα στενής παρακολούθησης της αποτελεσματικής λειτουργίας της μονάδας

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να συνεχίσετε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με το λογαριασμό σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή