Toshiba Estia Powerful
Αντλία Θερμότητας Αέρος – Νερού
Split - Διαιρούμενη Μέσων θερμοκρασιών (60 oC)

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Καινοτομία, αποδοτικότητα, υψηλή αξιοπιστία, εξοικονόμηση ενέργειας, σεβασμός προς το περιβάλλον… Αυτές είναι οι ισχυρές αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των μηχανημάτων που κατασκευάζει η Toshiba. Για πάνω από 50 χρόνια, η Toshiba παρέχει στους πελάτες της την εγγυημένη πιστότητα και την τεχνογνωσία της άψογης ιαπωνικής ποιότητας. Τα προϊόντα της Toshiba έχουν σχεδιαστεί για να είναι λειτουργικά και να αγγίζουν την τελειότητα. Ο διπλός περιστροφικός συμπιεστής της Toshiba χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία της Toshiba για να εξασφαλίσει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Σταθερή απόδοση, όσο κρύο και αν κάνει !!! Καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η Ιαπωνική αντλία θερμότητας Estia Powerful της Toshiba είναι η λύση για τις καλύτερες συνθήκες άνεσης και τη μεγαλύτερη οικονομία λειτουργίας, ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες περιβάλλοντος.

Εσωτερική - Υδραυλική μονάδα

Ο ενσωματωμένος πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας είναι υψηλής αποδοτικότητας και παράγει ζεστό νερό από 20oC έως και 60oC ή ψυχρό νερό από 7oC έως και 25oC. Ενσωματωμένες εφεδρικές αντιστάσεις (3 ή 6 ή 9 kW), υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η συμπαγής εσωτερική – υδραυλική μονάδα της ESTIA περιλαμβάνει δοχείο διαστολής, σύστημα πληρώσεως, φίλτρο νερού, βαλβίδα ασφαλείας, κυκλοφορητή inverter υψηλής αποδόσεως και προηγμένο έλεγχο θερμοκρασίας νερού που επιτρέπει τη βέλτιστη κατανομή σε οποιοδήποτε τύπο εγκατάστασης θέρμανσης. Παρέχει θέρμανση και κλιματισμό χώρου για μία ή δύο θερμοκρασιακές ζώνες και παραγωγή ζεστού νερού οικιακής χρήσης σε συνεργασία με θερμαντήρα νερού (boiler). Μπορεί να συνεργαστεί με θερμαντικά σώματα, fan coil units και ενδοδαπέδια θέρμανση.

Εξωτερική μονάδα

Προηγμένη τεχνολογία DC Inverter με δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή. Οι αντλίες θερμότητας Estia Powerful, λειτουργούν με οικολογικό ψυκτικό μέσο R-410A.
Ένα σύστημα με πλήρη ευελιξία συνδυασμών για νέες κατοικίες ή ανακαινίσεις, οι Αντλίες Θερμότητας αέρος-νερού ESTIA Powerful της Toshiba προσφέρουν πολλαπλές λύσεις εφαρμογών. Οι αντλίες θερμότητας ESTIA Powerful μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τύπους θερμαντικών σωμάτων, ενδοδαπέδια θέρμανση και τερματικές μονάδες αέρα – νερού (fan coil units). Σε υπάρχουσες κατοικίες που έχει ήδη εγκατασταθεί λέβητας αερίου ή πετρελαίου οι αντλίες θερμότητας ESTIA Powerful της Toshiba μπορούν να συνεργαστούν με τον υπάρχον λέβητα, και να καλύψουν με βελτιστοποιημένο τρόπο τις ανάγκες θέρμανσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτου χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Έτσι ο λέβητας μπορεί και να χρησιμοποιείται μόνο ως ενισχυτική πηγή, κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών τον χειμώνα. Ο ευφυής έλεγχος της ESTIA Powerful της Toshiba διαχειρίζεται την λειτουργία υποβοήθησης του λέβητα με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο.

Εύκολη εγκατάσταση

Οι αντλίες θερμότητας ESTIA Powerful της Toshiba χαρακτηρίζονται από γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση. Το υδραυλικό τμήμα της μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια εντός της κατοικίας του χρήστη. Δεν απαιτείται καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων, που απαιτούν πρόσθετες εργασίες την κατοικία. Η συμπαγής εξωτερική μονάδα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί έξω από την οικία ή στο μπαλκόνι, χάρις στην εκτεταμένη επιλογή σωληνώσεων.

Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Χάρη στον βελτιστοποιημένο αλγόριθμο ελέγχου, οι αντλίες θερμότητας Estia Powerful της Toshiba σε συνεργασία με τον θερμαντήρα νερού (boiler) παράγουν ζεστό νερό χρήσης οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη σε θερμοκρασία από +40oC έως +75oC. Εύκολος προγραμματισμός της λειτουργίας ζεστού νερού χρήσης από το χειριστήριο της μονάδας, μας δίνει τη δυνατότητα παραγωγής και αποθήκευσης του νερού στις ώρες που επιλέγουμε και έλεγχος συντήρησης της θερμοκρασίας του νερού για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρόνο αποθήκευσης και απολύμανση του νερού γίνεται με τον έλεγχο της ηλεκτρικής αντίστασης του boiler από τον αλγόριθμο της αντλίας θερμότητας. Οι αντλίες θερμότητας Estia Powerful της Toshiba αποτελούν επίσης τέλεια επιλογή για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε επαγγελματικές και ξενοδοχειακές μονάδες για μεγάλες ποσότητες και σταθερή θερμοκρασία ζεστού νερού.

Τα πάντα υπό έλεγχο

Το νέο χειριστήριο της ESTIA Powerful της Toshiba με μεγάλη οθόνη είναι απλό, κατανοητό και εύχρηστο. Έχει να επιδείξει ένα μοντέρνο σχέδιο, φωτισμό οθόνης, νέα εικονίδια, και επιλογή πολλών γλωσσών. Ρυθμίζεται με απλό τρόπο ως δεύτερο τηλεχειριστήριο και καθιστά το σύστημα μία πραγματική Plug & Play λύση. Το ενσωματωμένο λογισμικό ρυθμίζει τη θερμοκρασία νερού και βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος.

Σύστημα αντιστάθμισης

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από το χειριστήριο της μονάδας τη ρύθμιση μιας σταθερής θερμοκρασίας προσαγωγής του νερού προς την εγκατάσταση του κτιρίου ή να χρησιμοποιήσει το σύστημα αντιστάθμισης που διαθέτει η αντλία θερμότητας ESTIA Powerful της Toshiba και μέσω της επιλογής της καμπύλης λειτουργίας ρυθμίζεται αυτόματα η θερμοκρασία προσαγωγής με βάση της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, βελτιστοποιώντας έτσι τις συνθήκες άνεσης του κτιρίου και την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος.

Πλήρης Ευελιξία

Για νέες κατοικίες ή ανακαινίσεις, οι Αντλίες Θερμότητας ESTIA Powerful της Toshiba προσφέρουν πολλαπλές λύσεις εφαρμογών. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα εγκατάστασης: